StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Stad ligt in een groene omgeving. Het gebied wordt al eeuwen gedomineerd door landbouw. Over de dijken langs de gorzen en over smalle weggetjes door de polders: de Stadse omgeving is een genot voor fietsliefhebbers. U kunt ervoor kiezen zelf een route uit te stippelen, maar sinds de zomer van 2005 zijn er in de omgeving van Stad en op het gehele eiland Goeree-Overflakkee knooppuntroutes uitgezet.

De Zeedijk
Op de dijken rondom Stad is het heerlijk fietsen

Het dorp zelf is goed als uitgangspunt te nemen voor en korte of langere fietstocht. Vanaf de haven kan diverse kanten opgegaan worden. Het gebied ten westen van het dorp biedt de mogelijkheid om op diverse manieren naar Middelharnis te fietsen. Zo kunt u geheel de buitendijk langs het Haringvliet volgen. U heeft mooi zicht op het Haringvliet en de westpunt van het eiland Tiengemeten. Aan de overkant kunt u de Korendijkse Slikken zien liggen en het begin van het Spui. In de verte is ook de bebouwing van Hellevoetsluis te zien en bij helder weer reikt het zicht tot aan Spijkenisse en het Botlekgebied. U moet een aantal malen afstappen om door een schapenhekje te gaan, maar u kunt helemaal tot aan het Hoofd van Middelharnis rijden.

Een andere optie is om bij het schapenhekje niet rechtdoor te gaan de buitendijk op, maar de Stadse Zeedijk te volgen door de polder. U rijdt dan over een smal en rustig dijkje dat langzaam bij de verkeersweg naar Middelharnis toeloopt. U kunt ervoor kiezen om de eerste mogelijkheid rechtsaf te gaan, door de Brienenspolder en de Pallandtpolder. U kunt dan langs het kanaal fietsen naar de buitendijk om vervolgens onderlangs de dijk naar het Hoofd te fietsen. Blijft u de dijk volgen dan gaat u bij de verkeersweg rechts het fietspad op om zo in Middelharnis uit te komen.

Ten oosten van het dorp kunt u over vergelijkbare dijken fietsen richting Den Bommel en de polders van de gemeente Oostflakkee. U kunt vanaf de Stadse Haven over de Zeedijk fietsen, u komt dan langs het Stadse Gors. Na een paar kilometer buigt de dijk naar het zuiden om bij de verkeersweg tussen Stad en Den Bommel uit te komen. Deze kunt u volgen, rechtsaf terug naar Stad of linksaf richting Den Bommel en Zuidzijde.

Op deze pagina is slechts plaats voor een overzicht van fietsroutes. Voor meer informatie kunt u de VVV in Middelharnis raadplegen. Die zit in de oude haven van het dorp.

Klik hier om naar de fietsrouteplanner van de Fietsersbond te gaan.