StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Dat vertelt Petra Blokker die als vrijwilliger bij de Kinderboerderij in Middelharnis merkte hoe belangrijk het voor de ontwikkeling van kinderen is om met dieren contact te hebben.

Door Wim van Ham

"Werken met kinderen en dieren is mijn droom". Dat vertelt Petra Blokker die als vrijwilliger bij de Kinderboerderij in Middelharnis merkte hoe belangrijk het voor de ontwikkeling van kinderen is om met dieren contact te hebben.

Petra woont sinds anderhalf jaar op Stad en is werkzaam als verkeersdeskundige in Rotterdam. Het vrijwilligerswerk deed ze als hobby erbij. Toen de kinderboerderij stopte ging ze uitkijken naar andere mogelijkheden en kwam ze uit bij het Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge. Een fraai aangelegd park vol flora en fauna dat door alleen vrijwilligers opgezet en onderhouden wordt. Een groep bewoners van Sjaloom werkt hier ook onder begeleiding.
In het park 25.000m² tref je diverse dieren aan zoals roofvogels,emoes, wallaby's papagaaien, neusberen, capibara's en nog talloze andere soorten. Ook thuis heeft Petra verschillende dieren, zowel binnen als buiten. Sinds enige weken fungeert ze als gastgezin voor Kommer, een 43 jaar oude grijze roodstaart papagaai uit het faunapark.

Petra bedacht een plan en na overleg met de eigenaar van het park is ze bezig dit verder vorm te geven. Ze wil door het aanleggen van enkele voorzieningen het park meer bekendheid geven als ontmoetingsplek van dieren en mensen en dan vooral voor kinderen. Zo wordt er een midgetgolfbaan aangelegd die geopend zal worden op 19 mei 2007. Ook is een plan ingediend bij de Gemeente voor het opzetten van een Pannekoekhuis met een terras.

Door deze kleinschalige horecavoorziening is het mogelijk om b.v. kinderfeestjes, schoolreisjes, uitstapjes, feestjes te organiseren. Ook is het een mooie plek om trouwfoto's te maken. Petra streeft ernaar de kosten voor de bezoekers redelijk te houden zodat de drempel niet te hoog wordt. Ze denkt dat met deze nieuwe opzet er op Flakkee een aantrekkelijke mogelijkheid voor een uitstapje bijgekomen is.

Met hulp van haar hele familie is Petra van plan om in de komende tijd haar droom werkelijkheid te laten worden.