Misschien is het u al opgevallen, in de Oranjelaan. Een groot wandbord op de poort met daarop Stadse Golden Vibes/Golden Retrievers. Of u heeft ze misschien al zien lopen door het dorp, Karin met haar drie Golden Retrievers.

Golden Retriever

Hoe het allemaal begon….
Mijn naam is Karin Braber Bakker en ik woon in de Oranjelaan, t.w. op nummer 1 A.
Als klein meisje had ik mijn hart al verloren aan het prachtige ras De Golden Retriever, hierover een stukje voorgeschiedenis.

Wij hadden thuis vroeger twee dwergpoedels, leuke hondjes maar niet echt mijn ras. In onze straat woonde een echtpaar met een Golden Retriever. Deze mocht ik vaak uitlaten en als ik weer thuis kwam, dan zei ik tegen mijn moeder : "als ik later groot ben, dan koop ik mijn eigen Golden Retriever".
En dit heb ik dan ook echt gedaan. Mijn eerste eigen Golden Retriever heette Pasja, gekocht bij De Pimpelaar in Molenschot. Pasja was een hond uit het boekje. Het deed ons dan ook veel pijn om haar in te laten slapen. Pasja is ruim 14 jaar geworden.

Na een aantal maanden begon het toch weer te kriebelen en kwamen wij terecht bij De Gouden Spetters. Dit keer kozen we voor een reu. Luca was een prachtige stoere verschijning. Helaas door ziekte is Luca niet ouder geworden dan 5 jaar. Na veel verdriet hiervan te hebben gehad waren we ruim een half jaar na het overlijden van Luca weer toe aan een nieuwe huisgenoot.

We kwamen bij Nelly van Golden Fidelity terecht, een prachtig nest waarvan 1 teefje voor ons, onze Joy. Joy is nu inmiddels ruim 12,5 jaar en wat doet ze het nog goed, ze hobbelt nog vrolijk een rondje mee en in het water geniet ze volop. Toen Joy 8 werd, wilden we er een Golden bij. We kwamen terecht bij kennel v.d. Loopakker en namen we onze knappe Zoe mee naar huis, Zoe is lief, aanhankelijk en oplettend. Het Golden virus kreeg steeds meer grip op mij en daarom is onze Tanistagh's Beau ook bij ons komen wonen.

Waarom ineens het uitbreiden van dit Golden virus zult u denken. Dit zal ik u vertellen. Jarenlang ben ik buiten mijn gezin, werk en honden om, ook zeer actief geweest in de paardensport. Dit was ook mijn lust en mijn leven en ik haalde er alles uit om het beste in mezelf naar boven te halen. We hebben alles gedaan en mee gemaakt. Van onderlinge wedstrijden tot de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Het was een geweldige periode in mijn leven maar na heel veel pech met een van mijn paarden, besloot ik met pijn in mijn hart dat ik dit niet meer wilde, en sloot ik een heel dik boek. Verdrietig was ik hier zeker om, maar het was goed zo.

Ik richtte mij meer en meer op mijn honden en wilde hier 'iets' mee doen. Het was mijn droom om een eigen kennel te hebben en het beste hieruit te halen. Na mezelf ingelezen te hebben, cursussen hierover begonnen en met mijn jarenlange ervaring met dit ras heb ik mijn eigen kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer / FCI. r komt zoveel meer bij kijken waar fokkers rekening mee moeten houden, maar het is het allemaal waard.

Met passie en liefde voor dit prachtige ras ga ik dit avontuur aan, en staat de gezondheid van onze honden op nummer 1.

Met vriendelijke Golden groet, Karin.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD