StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

120 zelfportretten van de Stadse jeugd uit 2005 hingen de maand mei 2021 in het Trefpunt met het verzoek om iets over de afgelopen 16 jaar over jezelf te vertellen. Hierbij de reactie van Ellemijn Voogd.

Zelfportret Ellemijn Voogd

Mijn jeugd in Stad aan ’t Haringvliet zou ik beschrijven als warm, veilig en gezellig. Ik heb nog steeds goede herinneringen aan mijn eerste jaren op OBS de molenvliet waar ik tot groep 5 les heb gehad, vooral juf Conny is mij bijgebleven als een lieve betrokken lerares. Ook met Luuk en Lara Goode hebben mijn zus Annabelle en ik nog steeds goed contact. Wij gingen daarnaast graag langs bij onze buren Leen en Teunie Roos, Bob en Astrid Baumann en Conny Steenman en dochters.

In Stad werd in die tijd nog best veel georganiseerd zoals Koninginnedag en de Stadse dag waar ik altijd naar uit keek en waar ook veel kinderen op afkwamen waar je mee kon spelen. In groep 5 zijn wij verhuisd naar Schouwen Duiveland in Zeeland. Ook dit waren leuke jaren dicht bij het strand waar ik mijn basisschool en vervolgens middelbare school heb afgerond. Na het behalen van mijn diploma ben ik verhuisd naar Amsterdam waar ik een Bachelor Gezondheidswetenschappen heb gevolgd en heb gewoond op de Campus Uilenstede waar ik 14 huisgenoten had, een huis vol maar altijd wat te beleven.

Na mijn bachelor gezondheidswetenschappen heb ik een master Health Economics Policy & Law gevolg aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en ben ik samen met mijn vriend Sjoerd verhuisd naar het Oude Westen van Amsterdam. Op dit moment werk in als gezondheidsconsultant bij Eiffel en geniet ik van het Amsterdamse leven. Ook al is het al ongeveer 15 jaar geleden dat wij uit Stad vertrokken en ik niet denk ooit nog terug te verhuizen, kijk ik altijd met plezier terug naar mijn tijd op Flakkee!