StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Anderhalf jaar geleden zijn Yvette en haar man, Frans Steginga, verhuisd vanuit Rotterdam naar Stad aan ’t Haringvliet. Yvette is ruim 30 jaar werkzaam als edelsmid met een eigen atelier.

Atelier van Yvette Jansen

In juni 2016 is in Stad gestart met de bouw van een nieuw atelier annex galerie op Molendijk 30b. De buurman, van Gurp, heeft een mooi gebouw neergezet, waar we heel blij mee zijn! Een mooie werkplaats, waar Yvette sieraden ontwerpt en vervaardigt.

Sieraden naar eigen ontwerp en in opdracht. Zo kun je terecht voor (trouw)ringen, halssieraden, broches etc.. In overleg met de klant/opdrachtgever is veel mogelijk. Vaak meer dan bij de juwelier……
Daarnaast maakt ook de persoonlijke aandacht het bijzonder, zeker als er sprake is van trouwringen of een herdenkingssieraad. Het is ook mogelijk om van bestaand materiaal (goud, zilver) een nieuw object te maken. Hoe vaak ligt er niet in een laatje of andere verborgen plek een ring, waar niets mee wordt gedaan ..... Yvette kan deze dan omsmelten en een totaal ander sieraad van maken. Ook voor reparaties en taxaties kun je bij haar terecht.
Yvette is ook bekend om haar eigen ontwerpen, vormgeving. Een collectie sieraden, meestal van zilver met accenten, zoals edelstenen en goud. Om een beeld hiervan te krijgen, zie de website: www.yvettejansen.com

Galerie van Yvette Jansen

Naast het atelier, de werkplaats is er een kleine galerie. In de galerie is niet alleen werk van haar man Frans te zien. Beelden, schilderijen en grafiek, maar willen we geregeld werk van andere kunstenaars exposeren. Kunstenaars uit de regio, maar ook van daar buiten.
Yvette en Frans zijn lid van het kunstenaarsplatform “Kunstplus”. Een groep kunstenaars, die uiteenlopend werk maken: beelden, schilderijen, glaskunst, keramiek, grafiek, fotografie….. (www.kunstplus.nu)

Op 7 april 2018 is de feestelijke opening van het atelier, de galerie. Met een expositie van werk van Kunstplus-kunstenaars. Hierover volgt later nog bericht in de media

Verder doen we weer mee als locatie met de Kunstkijk 2018 van 10 t/m 13 mei. Naast ons eigen werk, zijn er dan drie gast-kunstenaars, die bij ons exposeren. Meer info: www.kunstkijk.com

Uiteraard kan iedereen nu al terecht op het atelier aan de Molendijk 30b, Stad aan het Haringvliet. Let wel goed op het bord Molendijk 30b. Het atelier bevindt zich tussen het Stadhuus en de voormalige Rabobank (voor insiders). Yvette is in principe elke dag aanwezig, aan het werk. We hanteren geen vaste winkeltijden. Kijk dus even of we open zijn. Of anders op afspraak. De koffie (of thee) staat in ieder geval klaar! Tot ziens!

Atelier-Galerie van Yvette Jansen

Info:
www.yvettejansen.com
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.franssteginga.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 0187 769050