StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Sinds begin augustus 2016 wonen wij hier op Stad, aan de Molendijk 30b. Bijna 40 jaar hebben we aan de overkant gewoond, in Rotterdam-noord. Een huis uit 1906 waar we niet alleen met ons gezin woonden, maar waar Yvette, die edelsmid is, ook haar atelier had. Frans had naast zijn werk in het onderwijs, daar ook een werkplaats, waar hij als beeldhouwer, graficus aan de slag kon.

Onze zoons zijn al enige tijd het huis uit en zo ontstond het plan eens naar iets anders uit te kijken. Liefst een vrijstaande woning met de mogelijkheid voor een atelier/galerie en als het even kan een stukje grond. Googelen op Funda in een straal rond Rotterdam én in Zuid-Holland bracht ons via de Hoeksewaard naar Stad aan ’t Haringvliet…..
De woning aan de Molendijk stond te koop. Huis in Rotterdam was snel verkocht en het nieuwe huis was ook spoedig geregeld. Verhuisd, de boedel tijdelijk opgeslagen in onze eigen loods. En een paar weken in de caravan gebivakkeerd…. Onze buurman, Pieter van Gurp hadden we gevraagd om de muren te stuken en nog wat andere dingen te veranderen/verbeteren aan het huis. Wat perfect gedaan is overigens. Dat kamperen op eigen terrein was geen straf omdat we natuurlijk een perfecte zomer hadden….

Vanaf het begin genieten we van de rust, de omgeving, het Haringvliet, het haventje, de Zeedijk. En ook de vriendelijkheid van de bewoners, iedereen groet elkaar, maakt een praatje. Sinds we de musical over Mel de schoenlapper hebben gezien, weten we nu niet alleen iets over de geschiedenis van Stad, maar ook wat ‘overkanters’ zijn.
Als overkanter hopen we natuurlijk dat we snel geïntegreerd zijn en wat kunnen bijdragen aan de gemeenschap hier.

Yvette heeft 36, jaar geleden haar opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven afgemaakt en ontwerpt niet alleen haar eigen sieraden, maar doet ook reparaties en werkt in opdracht. Als je iets bijzonders of exclusiefs wilt, ben je bij haar aan het juiste adres. Ook wat advies betreft over sieraden, bijoux kun je bij haar terecht.

In de planning ligt dat we in 2017 als locatie meedoen met “Kunstkijk 2017” , de kunstroute in mei op Goeree-Overflakkee. Dan kan iedereen ons werk hier eens bekijken. Uiteraard kun je altijd bellen/mailen om een afspraak te maken!

Voor meer info, zie onze websites:
www.yvettejansen.com
www.franssteginga.nl