StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Vier jaar geleden alweer startte Pieternella Arensman met een ‘woonwinkeltje’ aan de haven van Stad. Toen was de ruimte achterin de werkplaats van haar man Johan hiervoor ingericht. Je kon er leuke tweedehands meubeltjes, woonaccessoires en eigengemaakte leuke dingetjes kopen. Ook kon je er zelf meubeltjes brengen die je niet meer wilde. Zij knapte die dan op en verkocht ze weer voor weinig geld. Je kon er een kopje koffie nuttigen met eigengemaakte kruukplaetjes. Het was er altijd erg gezellig. Maar op een gegeven moment was het toch te klein en was er behoefte aan een andere ruimte.

De Knusse Schuur aan de buitenkant

Deze werd gevonden aan de Molendijk. Geert Kamp verkocht zijn fietsenmakerij en er ontstond het idee om de woonwinkel uit te breiden met een ‘snoep/ijswinkeltje’ voor de jeugd van Stad. Met de gemeente werd overlegd en zij gaven toestemming. De benzinepomp en het postkantoor zouden worden overgenomen. De winkel kon opgeknapt en ingericht worden en op 9 februari 2016 werd de nieuwe Knusse Schuur geopend. Al gauw bleek dat er behoefte was aan meer. En er kwam steeds meer. Dit alles met toestemming van de gemeente!

Een bakje koffie of thee, sigaretten, bloemen. Met een bakker werden afspraken gemaakt en brood en koek werd geleverd. Met de Plus zijn ook afspraken gemaakt. Diverse ‘vergeten’ boodschappen zijn standaard te verkrijgen in de shop. Iedere week komen er wel producten bij. Maar ook boodschappenlijsten kunnen ingeleverd worden en de volgende dag kunnen de boodschappen dan opgehaald worden bij de winkel. De heren kunnen ook hun haar laten knippen bij Pieternella. Meubels maken Pieternella en Johan ook zelf. Zij hebben het hiermee zo druk dat Johan twee dagen in de week in de werkplaats meewerkt. Je geeft de maten, materiaal en kleur door en het komt voor elkaar.

De Knusse Schuur van binnen

Al met al een grote aanwinst voor ons dorp! Maar ook van buiten het dorp komen de mensen naar onze winkel. Pieternella heeft een Facebooksite speciaal voor De Knusse Schuur en daardoor komen er mensen helemaal uit Limburg en zelfs uit Amsterdam hier inkopen doen. Ook mond op mond-reclame doet natuurlijk een heleboel.

Pieternella heeft veel steun van diverse vrijwilligers uit het dorp, waar ze heel dankbaar voor is. Je kan je voorstellen dat het allemaal erg veel werk is. Ook heeft ze regelmatig een stagiaire die ervaring komt opdoen in de werkplaats.

Toekomstplannen zijn ook nog. Er gaat een terras gebouwd worden, zodat je ’s zomers lekker buiten kunt zitten met een bakje koffie of thee. Ook broodjesverkoop gaat er komen, tosti’s, broodjes bal. Een keukentje gaat er gemaakt worden. Een zonnewering is aangevraagd bij de gemeente. Meer parkeerplaatsen zijn aangevraagd. Een OV-oplaadpunt, het houdt niet op.

We wensen Pieternella veel succes met haar winkel en laten we met z’n allen hopen dat dit een blijver is. Daar ga ik stiekem eigenlijk wel vanuit. Voor wie het nog niet weet: de openingstijden, van dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur.