StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Flakkee Mediation in Stad aan 't Haringvliet bestaat al bijna een jaar, maar het is mij opgevallen dat veel mensen lijken te denken: “Wat is dat eigenlijk, dat op dat bordje en op die auto die op de Molendijk 69 staat?”. Tijd om dat maar eens uit te leggen dus.

Logo Flakkee Mediation

Een mediator is eigenlijk gewoon een onpartijdige en onafhankelijke conflictbemiddelaar. Zo doe ik al een poosje bemiddelingen op het gebied van burenruzies in Barendrecht en Brielle. Mensen voelen zich door mij gehoord en gaan samen met de andere partij onder mijn deskundige leiding met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen. Dus een beetje als “Bonje met de buren”, maar dan zonder dat heel het land meekijkt.

Op dit moment ben ik mij aan het specialiseren op het gebied van familie-mediation. Dat wil zeggen dat ik hulp bied bij scheidingen, erfeniskwesties en andere conflicten binnen families. De overheid is bezig met een wet om mediation te gaan verplichten bij echtscheidingen, omdat het gewoon veel leed voorkomt. Wat nieuw is, is dat je ook preventieve huwelijksmediation kunt doen. In zo’n sessie maak je op een luchtige manier samen met mij je huwelijkse voorwaarden op en andere afspraken die worden opgenomen in een notariële akte. Dit lijkt erg zakelijk, maar het is bewezen dat het later een vechtscheiding kan voorkomen. En laten we er geen doekjes om winden, 33.000 mensen scheiden per jaar. Flakkee Mediation neemt u als het ware bij de hand en regelt alles wat er komt kijken bij een scheiding en geeft u advies. De afspraken echter die gemaakt gaan worden komen geheel vanuit uzelf en uw aanstaande ex-partner. Ik heb overigens beroepsgeheim, dus alles blijft vertrouwelijk.

Petra Tappij Gielen

Mensen denken bij een conflict of scheiding vaak aan advocaten in plaats van aan een mediator. Het verschil tussen deze twee is echter als volgt; een advocaat komt op voor de belangen van zijn eigen cliënt. Dit betekent dat je er eigenlijk altijd twee van nodig hebt. En dus ook twee keer een uurtarief. Omdat beide partijen andere belangen hebben (maar ook zeker een gemeenschappelijke) kan het een langdurig proces worden, waarbij altijd één winnaar en één verliezer is. Een mediator zorgt ervoor dat beide partijen begrip voor elkaar gaan krijgen. Het mag voor zichzelf spreken dat dit altijd leidt tot een betere relatie. Het is dan een klein beetje geven en nemen maar uiteindelijk winnen beide partijen. Ook financieel dus. Wat ook heel mooi is, is dat jullie zelf de uitkomst in handen hebben en dit niet over hoeven te laten aan een derde partij zoals de rechter. Ook voor conflicten tussen werkgevers en werknemers, ondernemers onderling of collega’s onderling biedt Flakkee Mediation de uitkomst om van een energieverslindende situatie af te komen.

Bel mij gerust voor meer informatie of een gratis intake of neem eens een kijkje op mijn site:
0187-845061, www.flakkeemediation.nl