StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Diyenne Snijders stuurde ons informatie over haar bedrijfje: VitaDier. In dit bericht kunt u er meer over lezen.

Auto van VitaDier

Voeding is in de volksgezondheid de laatste jaren een ‘hot item’. Het overgewicht bij mensen en dieren neemt schrikbarend toe, fast-food ketens liggen onder vuur en biologische voedingen zijn niet meer uit het schap weg te denken.

Voeding staat aan de basis van de groei van het lichaam, de gezondheid en de levenslust. Het spijsverteringsstelsel, wat begint bij het gebit met speeksel en enzymen en eindigt in de endeldarm, zorgt ervoor dat alle bouwstoffen die nodig zijn voor een gezond lichaam uit het voedsel gehaald worden. Een goede voeding zorgt dus voor voldoende energie, weerstand en balans tussen de verschillende organen. Een goede voeding zorgt er dus voor dat u gezond bent en blijft.

Maar... wat is goede voeding... En hoe vertalen wij dit naar de voeding voor onze huisdieren? Iedereen heeft een andere mening over voeding en elke paarden-, honden- en kattenbezitter is ‘home-made’ voedingsspecialist.

Honden en katten zijn carnivoren en paarden zijn herbivoren. Deze hebben een heel andere voeding nodig dan wij mensen (omnivoren). Het spijsverteringsstelsel van carnivoren en herbivoren is ook anders dan die van de mens. Carnivoren hebben een schaargebit, bedoeld om prooidieren en vlees in stukken te snijden en te scheuren. Het speeksel bevat geen enzymen die koolhydraten afbreken zoals bij de mens, maar dient er voor om het voedsel door de slokdarm te laten glijden. De maag is klein en erg zuur en de darmen zijn kort. De spijsvertering van de carnivoor is er dus helemaal voor gemaakt om vlees te verteren. Een herbivoor heeft een heel ander gebit, bedoelt om de celwanden van planten kapot te malen, heeft een grote (of meerdere) maag en hele lange darmen en is zo gemaakt om de moeilijk te verteren planten te kunnen verteren. Gezonde voeding is dus voeding welke de natuurlijke voeding van het dier het dichtst benaderd en binnen de persoonlijke leefsituatie van de eigenaar past. Voeding zonder chemische toevoegingen en zonder ballaststoffen. Goedkopere voeding hoeft niet altijd slecht te zijn, maar dure voeding hoeft ook niet altijd goed te zijn. Kijk naar het dier en zijn 'natuurlijke' behoeften en stem daar de voedingskeuze op af.

VitaDier gelooft in de kracht van de natuur om het lichaam gezond te maken en te houden. Daarom levert VitaDier diervoeders en toebehoren welke op deze filosofie gebaseerd zijn.

Ook in onze adviezen staat de natuur voorop. Vaak is een andere benadering van voeding en/ of verzorging nodig om problemen op te lossen.

VitaDier is o.a. verkooppunt van de volgende hoogwaardige voermerken: Marstall en Hartog paardenvoer, Prins Total Care, Lotgering, BARFmenu en Tammenga vers vlees voor hond en kat, FarmFood, Orijen, Royal Canin en Acana brokvoeding voor hond en kat. Naast deze genoemde merken biedt VitaDier uiteraard nog veel meer gezonde en bewuste diervoeders. Zoekt u een product of merk welke niet standaard in het assortiment zit? Geen probleem, bijna alles kan besteld en zeer snel geleverd worden. VitaDier heeft haar magazijn aan de Molendijk 35 te Stad aan ‘t Haringvliet. Bestellen kunt u via de website, waarna u uw bestelling op afspraak kunt afhalen of (gratis) kunt laten thuisbezorgen.

Kijk voor meer informatie op www.vitadier.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij helpen u graag de eerste stap zetten naar een verantwoorde aanpak!