Hemelvaartsdag was het startpunt van vier dagen kunst kijken op het hele eiland: werk van 120 kunstenaars verspreid over maar liefst 30 locaties. Stad aan ’t Haringvliet was ruim bedeeld met vier locaties; allemaal op loopafstand van elkaar.

Logo kunstkijk

En dat bleek een gouden greep want ongeveer 400 bezoekers wandelden gezellig van het edelsmid atelier van Yvette Jansen, het schildersatelier van Frans Steginga naar Het Trefpunt waar niet minder dan 7 kunstenaars hun werk in de grote zaal konden laten bewonderen. Leen, de beheerder van het Trefpunt was vol lof. Zeker op maandag want toen iedereen vetrokken was zei op de vraag of alles netjes was achtergelaten in de grote zaal maar een woord: “Buutengewoon!” Vervolgens naar de Voorstraat waar in het burgemeestershuis van Koos en Marleen van Rijn een expositie te bekijken was, net als in het naastgelegen Spuithuis. Daarna op Haven 2 waar glaskunstenaar Marjan Smit demonstraties gaf aan de brander waar ze pijlstaartinktvisjes en meeuwtjes maakte. Opvallend veel kinderen keken vol verbazing en met open mond toe.

Waardering
Ook leuk: tussen de bezoekers werden minstens vijf nieuw gekozen gemeenteraadsleden gesignaleerd. Zou dat hoge verwachtingen scheppen voor de subsidie voor de organisatoren van de Kunstkijk in het jaar 2023? Duidelijk was wel dat het gemeentebestuur veel waardering heeft voor dit initiatief dat op laagdrempelige wijze allerlei vormen van beeldende kunst onder de aandacht brengt.

Loepzuiver
Muzikale optredens van Jacqueline Edeling vielen bijzonder in de smaak: met allerlei balginstrumenten waaronder een bandoneon, wisten de toeschouwers te boeien met Argentijnse, Franse en Spaanse muziek. Ieder optreden werd afgesloten met wat Nederlandstalige songs die vol geestdrift en loepzuiver door het publiek werden meegezongen.

Levendig
Dit was echt Stad op zijn best. De bezoekers zagen hoe op dit moment meerdere woningen in de Voorstraat, de Molendijk en de Achterdijk prachtig worden opgeknapt. De vele bouwsteigers zijn geen sta-in-de-weg maar laten zien hoe levendig en energiek Stad bouwt aan zijn toekomst.

Veel bewondering viel er ook te beluisteren in de gesprekken over de haven. Maar dat komt natuurlijk ook omdat de leden van watersportvereniging Waterstad op zaterdag 8 mei massaal waren uitgerukt om alles schoon te maken: de steigers met een hogedrukspuit afgespoten, onkruid verwijderd, alle meerpalen geschilderd, elektriciteit en water aansluitingen verbeterd etc.

Conclusie: Stad heeft een piekfijne indruk gemaakt!

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD