Van 25 tot en met 29 mei 2022 vindt de KunstKijk weer plaats. Vorig jaar werd het evenement verplaatst naar augustus i.v.m. corona, maar dit jaar is het weer traditioneel tijdens het Hemelvaartweekend.

Logo kunstkijk

Mooi dat dit belangrijke evenement weer kan en mag plaatsvinden.

We zijn er erg trots op dat KunstKijk zich op grote belangstelling mag verheugen. Niet alleen bezoekers van het eiland, maar ook daarbuiten weten Goeree-Overflakkee te vinden! 120 kunstenaars exposeren op 31 verschillende locaties hun werk. Naast beeldende kunst zijn er ook specials, workshops, demonstraties en muziekoptredens. De opening van de KunstKijk vindt plaats op 25 mei, om 18.00 uur bij de Overkant in Ouddorp.

Over de KunstKijk is een mooie promo gemaakt, te zien op de website!

Stad neemt een centrale plaats in, want in ons dorp zijn vier locaties waar werk geëxposeerd wordt: Atelier-Galerie Yvette Jansen, Dorpshuis ’t Trefpunt, Atelier Marjan Smit 'aan de Haven', en 'het Burgemeestershuis' de B&B aan de Voorstraat. Hieronder kunt u lezen wat er zoal te zien en te doen is. Meer informatie over de KunstKijk is te vinden op de site: www.kunstkijk.com

Bij deze ook dank aan de sponsoren, met name uit Stad!
We hopen u/jullie tijdens de KunstKijk te ontmoeten en wensen iedereen veel plezier.

Trio Masharti
Trio Masharti met Yolanda Davids, harp, Lisette van den Broek, fluit en Heleen de Witte, altviool.
 

Muziek tijdens KunstKijk 2022 in 't Trefpunt: Trio Masharti
Vrijdag 27 mei 2022 om 14.00 uur is er een optreden van Trio Masharti in ’t Trefpunt. Het trio bestaat uit: Yolanda Davids, harp, Lisette van den Broek, fluit en Heleen de Witte, altviool. Alle drie musici zijn verbonden aan Goeree-Overflakkee. Hun opleiding was o.a. aan het conservatorium in Rotterdam. Ze maken deel uit van vele orkesten en zijn alle drie ook docent.
Heleen zit ook in de werkgroep van de KunstKijk!

Jacqueline
Jacqueline

Muziek tijdens KunstKijk 2022: Jacqueline
Jacqueline is expert op het gebied van balginstrumenten. Jacqueline speelt bijna ieder balginstrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding voor de bandoneón gezorgd.
Zij treedt op in bekende concertzalen, zowel in Nederland, als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten, operaprojecten, alsook in enkele professionele tango groepen.
Jacqueline speelt en arrangeert muziek in Trio Tangata en Royal Tango Club en heeft haar eigen solo theatershow “Balg Er Op Los”.

Waar en wanneer:
Donderdag 26 mei 2022:
13:00 uur, locatie 01 atelier Yvette Jansen
14:00 uur, locatie 04 B&B Burgemeestershuis
15:00 uur, locatie 03 atelier Marjan Smit

Workshop 'opnieuw' tijdens KunstKijk 2022
Tijdens de KunstKijk is er van 26 tot en met 29 mei 2022 een workshop in het Trefpunt onder leiding van Juliette Kalse.

Workshop 'opnieuw'

Het is een primitief instinct van de mens om creatief bezig te zijn. We gaan iets maken van herbruikbare materialen. Je bedenkt zelf een thema. Dat kan zijn zon, zee, strand of iets anders. We gebruiken onconventionele materialen opnieuw, zoals zand, papier, textiel, takjes, draad en wat je maar verzinnen kan, en acrylverf en lijm. Via onderzoek en experiment, denk aan herhalen, vervormen en uitvergroten kom je tot een verrassend, persoonlijk beeld. De professionele ervaren enthousiaste docent begeleid je hierbij. De nadruk ligt op het plezier en het durven experimenteren.
Wie is de doelgroep? Iedereen
Wat leert de deelnemer? Lekker creatief bezig zijn
Moeilijkheidsgraad? Makkelijk
Wordt bepaalde kennis vooraf verwacht? Nee, de workshop is voor iedereen
Hoe lang? Eenmalige workshop duurt 1 uur
Kosten: 10,- euro vooraf contant te betalen
Aanmelden: Voor 24 mei 2022 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mag, maar vrije inloop is ook mogelijk. Vol = Vol

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD