StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

StadsCultuur

In ons dorp heeft iedereen zo zijn eigen hobby. In StadsCultuur komen allerlei hobby's aan bod. Van fotografie tot dichtkunst, van schilderijen tot het sleutelen aan oldtimers. Hier kunt u zien wie wat doet.

----------

Voor het wissellijstenproject in het Trefpunt zoek ik onderwerpen om een serie dorpsgenoten op de foto te zetten. Op mijn lijstje staan nog voetballers, wielrenners, motorrijders en mensen met hun hobby, maar mogelijk heeft u nog andere voorstellen.

Hemelvaartsdag was het startpunt van vier dagen kunst kijken op het hele eiland: werk van 120 kunstenaars verspreid over maar liefst 30 locaties. Stad aan ’t Haringvliet was ruim bedeeld met vier locaties; allemaal op loopafstand van elkaar.

Van 25 tot en met 29 mei 2022 vindt de KunstKijk weer plaats. Vorig jaar werd het evenement verplaatst naar augustus i.v.m. corona, maar dit jaar is het weer traditioneel tijdens het Hemelvaartweekend.

Mede vanwege de Corona-beperkingen is het aantal mensen dat verslaafd is aan puzzelen toegenomen en zijn er zelfs eilandelijke legpuzzelwedstrijden.

In de wissellijsten in het Trefpunt en de dokterspraktijk ziet u in de maand april portretten van 29 Stadse vervoerders.

Omdat er ook dit jaar weer weinig sneeuw is gevallen en we geen mooie winterfoto’s konden maken, hebben we de Stadtenaeren opgeroepen om uit hun archieven enkele leuke sneeuwfoto’s van vroeger naar ons op te sturen.

We proberen iedere maand in de wissellijsten in de zaal en voor de ramen van het Trefpunt en in de hal van de dokterspraktijk nieuwe foto’s te tonen van mensen en zaken rond ons dorp. De foto’s gaan daarna naar het digitale archief van StadsWeb.

Lieve toneelvrienden,
Enige tijd geleden hebben we als vereniging wederom moeten besluiten om dit seizoen te cancelen.

Wie kan zich nog herinneren dat oma vroeger gezellig zat te breien als ze op bezoek kwam. Meestal waren het dekentjes voor Oost-Europa maar vaak ook truien, sokken of pannenlappen voor de gehele familie.

Het wissellijstenproject in het Trefpunt loopt nu al twee jaar met iedere maand een ander onderwerp over ons dorp. Hebben we niets actueels? Dan halen we een serie foto’s uit het archief want daar is ook best vraag naar.

De gebroeders Grimm schreven een sprookje over de Bremer Stadsmusikanten waarin een ezel, een hond, een kat en een haan de hoofdrollen spelen, maar bij de Stadsmuzikanten uit Stad aan ‘t Haringvliet gaat het over de dorpsbewoners die een muziekinstrument bespelen.

Bij de oproep om oude foto’s van Stad eerst bij Jan Maliepaard te laten scannen voor u ze weggooit hebben we al aangekondigd en dat gedurende de maand oktober er bruidsstoeten uit het verleden achter de ramen van het Trefpunt zullen staan.

Het is al weer enige weken geleden dat de KunstKijk plaats vond. We kunnen terug zien op een succesvol evenement. In totaal zijn er 8552 bezoekers geweest die op het eiland de locaties hebben bezocht en hebben kunnen genieten van de kunstwerken.

Dankzij het Nipius-Roos-fonds heeft het Trefpunt iedere maand nieuwe foto’s in de wissellijsten. Ze hingen altijd in de Grote Zaal, maar vanwege de Corona-regels staan ze nu al weer een jaar voor de ramen en dat heeft ook zijn charme.