StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

StadsCultuur

In ons dorp heeft iedereen zo zijn eigen hobby. In StadsCultuur komen allerlei hobby's aan bod. Van fotografie tot dichtkunst, van schilderijen tot het sleutelen aan oldtimers. Hier kunt u zien wie wat doet.

----------

Ook dit jaar is er weer KunstKijk. Deze vindt plaats van donderdag 9 t/m 12 mei 2024. Er zijn 35 expositielocaties verdeeld over 10 verschillende dorpen op het eiland.

Geschiedenis saai? Nou niet met dit nieuwe spannende verhaal over de moord op de boerderij van boer Van der Bol te Stad aan ‘t Haringvliet. Er was al een lied, er was al een toneelstuk, nu een ook stripboek!

Het wissellijstenproject in het Trefpunt op Stad aan ’t Haringvliet toont iedere maand andere foto’s van dorpsbewoners die samen een beroep, een hobby of iets anders delen, met als doel de sociale cohesie te bevorderen en gesprekken te stimuleren.

Wij zijn trots op het feit dat de opening van de Kunstkijk plaatsvindt hier in Stad. Dat gebeurt op woensdag 17 mei 2023 in ‘t Trefpunt. Iedereen is dan van harte welkom.

De afgelopen jaren werden er maandelijks nieuwe foto’s van het dorp en zijn inwoners in de wissellijsten geplaatst in het Trefpunt en in de gang van de huisartsenpraktijk. Die gingen daarna naar het digitale archief van StadsWeb.

Deze maand besteden we aandacht aan de Boerenbruiloft die we 18 jaar geleden vierden op de Stadse Dag.

Voor het wissellijstenproject in het Trefpunt fotografeerden we voor de maand december een aantal Stadse honden met hun baasje.

Veertig jaar geleden sprong een groot deel van de Stadse bevolking ’s morgens, als de Rumptstadtoeter klonk, op hun fiets om naar de ploegenfabriek te gaan voor hun werk.

Er zijn veel reacties gekomen op mijn oproep om onderwerpen aan te dragen voor de foto’s in de wissellijsten in het Trefpunt en de praktijk.

De maand juli vertonen we in de wissellijsten nog wat Stadse rollatorgebruikers die vorige maand voor de ramen hebben gestaan.

Voor het wissellijstenproject in het Trefpunt zoek ik onderwerpen om een serie dorpsgenoten op de foto te zetten. Op mijn lijstje staan nog voetballers, wielrenners, motorrijders en mensen met hun hobby, maar mogelijk heeft u nog andere voorstellen.

Hemelvaartsdag was het startpunt van vier dagen kunst kijken op het hele eiland: werk van 120 kunstenaars verspreid over maar liefst 30 locaties. Stad aan ’t Haringvliet was ruim bedeeld met vier locaties; allemaal op loopafstand van elkaar.

Van 25 tot en met 29 mei 2022 vindt de KunstKijk weer plaats. Vorig jaar werd het evenement verplaatst naar augustus i.v.m. corona, maar dit jaar is het weer traditioneel tijdens het Hemelvaartweekend.

Mede vanwege de Corona-beperkingen is het aantal mensen dat verslaafd is aan puzzelen toegenomen en zijn er zelfs eilandelijke legpuzzelwedstrijden.