StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

StadsCultuur

In ons dorp heeft iedereen zo zijn eigen hobby. In StadsCultuur komen allerlei hobby's aan bod. Van fotografie tot dichtkunst, van schilderijen tot het sleutelen aan oldtimers. Hier kunt u zien wie wat doet.

----------

Nu vanwege de Corona-regels het Trefpunt nog beperkt open is staan de wissellijsten nog achter de ramen in plaats van in de grote zaal te hangen. Ook kunnen we veel oudere mensen niet bezoeken.

De Rumptstadfabriek werd in 1936 door de gebroeders A.J. en P. van Rumpt uit Stad aan ’t Haringvliet opgericht en begon na de oorlog ploegen te maken en daar was veel vraag naar.

Omdat het Trefpunt vanwege de Corona-maatregels nog niet volledig open is, hangen de wissellijsten nog niet in de grote zaal maar staan ze nog achter de ramen aan de voorzijde van het gebouw.

Omdat het Trefpunt vanwege de Corona-maatregels nog niet volledig open is, hangen de wissellijsten nog niet in de grote zaal maar staan ze nog achter de ramen aan de voorzijde van het gebouw.

Omdat het Trefpunt nog gesloten is, blijven we de foto’s van het Wissellijstenproject voor de ramen van het Trefpunt vertonen. Deze keer is het de beurt aan de leden van de dinsdagochtend koffieclub die de komende tijd virtueel bijeen zijn in de hal en het kleine zaaltje van ons verenigingsgebouw.

Omdat het Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet tot 1 juni 2020 gesloten blijft, hebben we het wissellijstenproject van de grote zaal tijdelijk verplaatst naar voor de ramen aan de straatzijde zodat iedereen die langs komt de inhoud van de lijsten kan bekijken.

De wissellijsten van het Nipius Roos Fonds in het Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet tonen de maand maart natuurfoto’s van Bethina van Moort-Visser die op Stad opgroeide maar nu in Nieuwe Tonge woont.

Ze is de stadsdichter van Stad aan 't Haringvliet, in de volksmond vroeger Stadje Droag Broad geheten. En laat Jolanda Holleman nu net daarover een gedicht hebben gemaakt dat ze uit haar hoofd voordraagt tijdens de opening van haar expositie met tien gedichten in 't Trefpunt in haar woonplaats Stad op dinsdagochtend 4 februari 2020.

De NRC besteedde vrijdag 31 januari 2020 twee pagina’s aan de nieuwe dichtbundel van Maarten van der Graaff. Hij groeide in de Boudewijnstraat op Stad op en verhaalde in zijn vorige boek over zijn Flakkeese wortels. De bundel heet “Nederland in stukken”.

Na de 28 portretten van de Stadse boeren van Marga Jansen in de maand januari, presenteert in de maand februari Stadsdichteres Jolanda Holleman tien gedichten

Op de nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 3 januari 2020 heeft Stadsdichter Jolanda Holleman in het kader van "Dichter und Bauer" vier gedichten voorgelezen bij de opening van de fototentoonstelling over de boeren van Stad. Hieronder kunt u de gedichten teruglezen.

De watertoren van Zuidzijde, de raadhuizen van Middelharnis en Ooltgensplaat, een wooncomplex, een drietal kerken en een tiental molens op een paar vierkante meter. Dat kan gewoon. Het is namelijk allemaal te vinden het appartement van Jan en Corrie van der Welle in Stad aan 't Haringvliet.

Het wissellijstenproject is opgezet met hulp van het Familie Nipius Roos Fonds (de vroegere eigenaren van de Stadse Koekjesfabriek). Dit om de sociale cohesie in het dorp te bevorderen door, voor en over het dorp, iedere maand zaken in wissellijsten te presenteren.

Vanuit het Klein Handelsgebouw in Sommelsdijk presenteert Andrea Stribos elke week een nieuwe aflevering van ‘De Huiskamer van Flakkee’. Deze week waren Yvette Jansen en Frans Steginga te gast over hun leven, KunstPlus en de KunstKijk.