StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Kunt u het zich nog de tijd herinneren, dat u een programma op tv koos en vervolgens zonder onderbreking het hele programma kon bekijken? Ik moet goed mijn best doen om het voor de geest te halen.
opmaak
Reclame

Kunt u het zich nog de tijd herinneren, dat u een programma op tv koos en vervolgens zonder onderbreking het hele programma kon bekijken? Ik moet goed mijn best doen om het voor de geest te halen. Trouwens, omroepsters zien we ook niet meer. Tenminste niet op de Nederlandse televisie.

In België kun je nog heerlijk gaan zitten zonder dat er weer zo'n zwoele stem je huiskamer inglipt met de boodschap dat je toch echt dat pak maandverband met geurtje (?!?) moet aanschaffen. Of zonder onbegrijpelijk beeldspraak waarom je per se geurtje xyz moet dragen om erbij te horen. En dan de nodige gezondheidsdrankjes en gezichtsmeersels met daarin ingrediënten die een heel nieuwe dimensie aan galgje hebben gegeven.

Dat we massaal gedwongen worden deze beeld vervuiling te bekijken en te absorberen blijkt wel uit dat we allemaal de afdeling "transploft" kennen en elkaar begroeten met een vrolijk "goedemoggel". De kinderen worden lekker gemaakt met kleurige commercials van fastfood ketens, die kerstballen met pakkende tekst weggeven, zodat je onderweg naar opa en oma bij elke goudkleurige M klaagliederen van de achterbank hoort waarom je toch niet stopt voor zo'n leuke kerstbal.

Natuurlijk zou ik de commerciële zenders kunnen bannen uit mijn systeem, maar ja ze hebben (soms) best hele leuke en interessante programma's. Schijnbaar is alleen het journaal heilig, dat wordt niet onderbroken. Natuurlijk begrijp ik wel dat die reclames de prijs is die ik betaal voor het willen zien van dat leuke programma, maar soms denk ik wel eens kunnen ze niet in plaats van 's nachts pornosites en sexnummers promoten gewoon reclame uitzenden, zodat ze overdag de helft minder hoeven te tonen. Dat ze zullen verdienen tijdens deze uren heeft het uitzenden van de aanmoedigende stem, om vooral een keer gezellig mee te cammen en zeer zeker een keer te bellen, wel bewezen anders zouden ze dat ook niet uitzenden.

Pas geleden kwam ik thuis na een avond hard werken, toen mijn partner vertelde dat hij zo'n goede film op de Belg gekeken had. Hij vond het alleen hoogst irritant dat er geen reclame kwam, zodat hij even een tweede bakje kon nemen of tijd had om naar het toilet te gaan......

Sundaygirl