StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Kent u het programma uit de jaren 80 nog? Presentator Bob de Jong presenteerde het jongste autonieuws en de kijkers konden zich zo verlekkeren aan opwindend snelle auto's.
opmaak
Heilige Koe

Kent u het programma uit de jaren 80 nog? Presentator Bob de Jong presenteerde het jongste autonieuws en de kijkers konden zich zo verlekkeren aan opwindend snelle auto's.
Anno nu zijn zulke programma's niet meer weg te denken, maar toen was dat uniek.

Terwijl ik het tik, kijk ik naar mijn eigen bolide. Niet helemaal het merk van mijn keuze, maar reuze betrouwbaar en handig met de kids. Kortom oerdegelijk en saai. Toch zou ik hem op dit moment niet willen ruilen voor een auto met het merk van mijn keuze. Sterker nog; regelmatig kijken we of we toch niet kleiner moeten gaan rijden. Want al rijdt onze auto een keurige 1 op 15 (voor de standvastige fietser; 1 liter brandstof op 15 km afstand), het vullen van de tank doet steeds meer pijn.

Op dit moment betaal ik 1,625 voor een liter benzine! En er wordt gefluisterd dat het voor de jaarwisseling een feit is, dat de benzine 2 euro per liter gaat kosten. BELACHELIJK! In Amerika betalen ze nog geen 2 dollar voor een gallon. Een gallon is nét geen 4 liter. En ach wee de dieselrijders onder ons. Naast een hoge aanschafprijs en een hoge wegenbelasting sta je tegenwoordig ook niet meer te fluiten aan de pomp om je tank vol te gooien. Per liter 1,42, als ik me niet vergis.

Volgens mij staat bijna niemand stil bij de consequenties van deze hoge brandstofprijzen. Ja, we staan te huilen bij het tankstation, maar denkt u dat het daar ophoudt? De verhogingen van de prijzen in de supermarkt houdt gelijke tred met die van de brandstofprijzen! Voor bijna elk verwerkingsproces van ons voedsel en onze gebruiksartikelen is er wel brandstof nodig. Ga maar na; de tractor van de boer, de oven om de cake te bakken en de vrachtwagen die alles in de super komt brengen. En hier kan ik een hele piramide tekenen over wie wat nog meer verbruikt aan brandstof, wat dus vrolijk aan ons doorberekend wordt.

Ik ken niemand die zijn of haar autootje laat staan vanwege de hoge prijzen. Toch gaat die tijd nog komen.
Pompstations mijden heeft geen zin, tenzij heel Nederland massaal opstaat en een vuist maakt.
Voor het zover is, zal ik wel wat kilootjes kwijt raken op mijn geldbesparende fiets.

Sundaygirl