StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
In Rotterdam is de Jumbo supermarkt op de Kop van Zuid 7 dagen per week, dus 365 dagen per jaar open. Officieel is dat de eerste supermarkt die het hele jaar open is. Triest vind ik het.
opmaak
365 dagen

In Rotterdam is de Jumbo supermarkt op de Kop van Zuid 7 dagen per week, dus 365 dagen per jaar open. Officieel is dat de eerste supermarkt die het hele jaar open is. Als u wel eens van die vakantieparken bezoekt weet u dat u daar ook evenveel dagen terecht kan voor u boodschappen. Triest vind ik het.

Er worden nu vanuit de samenleving en vanuit de detailhandelsbranche geluiden gehoord, dat het kabinet zijn betuttelingspolitiek moet laten varen en sowieso de openingsuren vrij moet geven. Het winkelend publiek wil namelijk altijd terecht kunnen. En het kabinet probeert nou juist het aantal koopzondagen terug te brengen naar een maximum van 12. "Belachelijk", wordt er van alle kanten geroepen.

Mij is altijd voorgehouden, dat er "vroeger" veel langer en harder gewerkt werd. Toen waren alle winkels op zondag dicht en op zaterdag sloot de supermarkt om 16.00 uur en de laatste winkels om 17.00 uur. Eén koopavond, daar moesten ze het mee doen en die viel naar gelang de regio op donderdag- dan wel vrijdagavond. Aangezien er nu schijnbaar minder lang en hard gewerkt wordt, zouden deze openingstijden nog steeds actueel moeten zijn, toch....?

Mijn mening is, dat als winkels 365 dagen open moeten of met zon- en feestdagen, ik ook evenzoveel dagen mijn bank in wil kunnen lopen. Of mijn verzekeringspersoon persoonlijk wil bereiken, of een afspraak kan maken bij de huisdokter of specialist en op een door mij gewenste dag en tijdstip aan de beurt ben.

En dus geen bandje met de mededeling dat vanwege zon- en feestdagen het personeel van kantoor niet bereikbaar is. Nee natuurlijk niet, die lopen massaal bij de winkels die open zijn op die zon/feestdag! Ha, en daar wringt dus meteen de schoen, want als we van elke branche zouden verwachten 365 dagen bereikbaar te zijn dan kwam er niemand meer naar de winkels op zon- en feestdagen; er moet immers gewerkt worden.

Het is vechten tegen de bierkaai. De rockgroep Queen zong er lang geleden met een schijnbaar juiste toekomstvisie over namelijk: "I want it all and I want it now!!" Ik wil alles en ik wil het nu! (vrij vertaald). Hoezo tijd voor het gezin? Ja het eigen gezin maar dan wel fijn wandelend door de Ikea te Delft. U hoeft niet naar die Ikea om mij tegen te komen. Ik ga gewoon op de reguliere uren, op normale winkeldagen, gezellig in Barendrecht. De overige dagen vindt u mij thuis, op Stad.

Sundaygirl