StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Afgelopen week mocht ik plaats nemen in de wachtkamer van mijn tandarts. Gelukkig zat ik niet alleen te wachten, immers gedeelde smart is halve smart. Maar wat je soms in de wachtkamer te horen krijgt...
opmaak
Wachtkamerpraat

Afgelopen week mocht ik plaats nemen in de wachtkamer van mijn tandarts. Gelukkig zat ik niet alleen te wachten, immers gedeelde smart is halve smart. Maar wat je soms in de wachtkamer te horen krijgt... Natuurlijk de geijkte praat over hoe lang je moet wachten en waar je voor komt. Ik zit meestal rustig (mee) te luisteren naar het wel en wee van Flakkee.

Deze keer werd ik aangesproken door een seniore Flakkeenaar over mijn gespannen houding. Ik dacht dat het wel meeviel, maar hij was schijnbaar een kenner. Schoorvoetend moest ik toegeven dat dit inderdaad niet mijn favoriete uitje was, maar gelukkig staat in de behandelkamer een radio die op spannende momenten wat harder gezet wordt zodat ik wat afleiding heb. De man merkte toen op dat in de wachtkamer ook muziek speelde en dat je eigenlijk tegenwoordig overal muziek in meer of mindere mate op de achtergrond hoort. Waarop hij ook meteen zei dat de mens tegenwoordig niet meer tegen stilte kan.

Tja, bij mij is het niet anders. Alleen 's nachts en tot een uur of 10 's ochtends staat er niets aan maar daarna luister ik via internet of de tv toch meestal naar muziek. Wat is dat toch? Mensen van mijn generatie kunnen misschien niet tegen het "alleen zijn gevoel" en proberen dat op deze manier te compenseren? Aan de andere kant: Alles maakt geluid. De vaatwasser, de wasmachine, de computer die de hele dag aanstaat. Alles zoemt, fluit en rammelt een aardig deuntje mee.

Ik werd geroepen door de assistente en ik ben in "de stoel" gaan zitten. Op spannende momenten werd het volume iets opgedraaid, precies zoals afgesproken om het leed te verzachten. Mijn tanden kunnen er weer voor een half jaar tegen en ik had weer een leuk idee voor deze column. Altijd fijn zo'n wachtkamerpraatje...

Sundaygirl