StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Ik tracht mij nog wel eens bezorgd te maken over mijn vorm. Voor zowel man als vrouw is een six-pack ideaal en love handles uit den boze! Als ik tenminste de bladen en de tv moet geloven...
opmaak
Six-pack en love handles

Ik tracht mij nog wel eens bezorgd te maken over mijn vorm. Voor zowel man als vrouw is een six-pack ideaal en love handles uit den boze! Als ik tenminste de bladen en de tv moet geloven. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ook ik aan deze hype meedoe en van alles doe en overweeg om maar niet té erg buiten de "norm" te vallen.

Zo handelt een kennis in die poeders van "kruidenleven" en probeert mij met enige regelmaat van de klok te overtuigen (ja, op de bekende Amerikaanse manier die ze op pep-rally's leren) om toch ook de rest van mijn leven minimaal 1 keer per dag astronautenvoer tot mij te nemen.

Ik ben een groot tegenstander van deze "supervoeding", al was het alleen maar, omdat die kennis en haar collega's mij nog nooit hebben kunnen vertellen welke kruiden nou zorgen voor het gewichtsverlies of het gezondere lijf. Dat kan ook van een plantje zijn, maar dan met een chemische bewerking. Maar goed, we dwalen af naar een stokpaardje van mij. Diëten is ook niet zo mijn ding, dus het boek van Sonja Bakker (een ander stokpaardje) zult u in mijn kast niet vinden.

Elke week placht ik trouw 2 tot 3 keer mij het licht uit de ogen te fietsen! Ik beul mezelf werkelijk waar helemaal af!!! En toch aan m'n vorm verandert niets. Ook mijn gewicht verandert nauwelijks. Zou het mijn onrealistische voorstelling van afvallen (matig eten en veel sporten) zijn, die mijn weg naar een strak lijf tegenhoudt of toch iets anders?

Dáár heb ik over nagedacht.
Zou de dame van "kruidenleven" dan toch gelijk hebben? Ik heb zelfs met het boek van Bakker in m'n handen gestaan. Ik heb mijn partner tot wanhoop gedreven door hem te belagen met hersenspinsels over mijn inzet.

Fijntjes herinnerde deze mij eraan, dat het vast veel beter zou gaan als ik ook daadwerkelijk het rondje op de fiets in 1 keer zou afmaken en niet zou stoppen bij de snackbar, die héél toevallig, op m'n route ligt...

Sundaygirl