Deze zondag is het weer begonnen de "wintertijd". Nog even een paar weken gebruik maken van het beetje meer daglicht dat we denken te hebben, voordat de donkere en kille dagen echt hun intrede doen.
opmaak
Wintertijd

Deze zondag was het weer begonnen de "wintertijd". Nog even een paar weken gebruik maken van het beetje meer daglicht dat we denken te hebben, voordat de donkere en kille dagen echt hun intrede doen.

Ik heb het maar even opgezocht en ben er achter dat de "wintertijd" de juiste tijd is en de "zomertijd" de aangepaste tijd. Aan deze verspringing van de tijd doen ongeveer 70 landen in de wereld mee. Toch zorgt het voor bizarre situaties.

Zo gaat in Australië de "zomertijd" in als bij ons de "wintertijd" start. En dan nog niet eens in heel Australië maar alleen in bepaalde delen.
Ook in de Verenigde Staten kennen we situaties dat staten wel en staten niet meedoen aan dit fenomeen. En dan hebben we het nog niet eens over de tijdsverschillen tussen de verschillende staten. Sommige landen beginnen zelfs eerder aan de wisseling! Ik kan nog een ellenlang betoog houden over het hoe en waarom maar dat kunt u beter zelf eens opzoeken.

Deze 2 dagen in het jaar zorgen in elk geval al lange tijd voor een hoop opwinding in Nederland. Het lijkt wel of heel het land ontregeld raakt van het verzetten van de klok. Kinderen die van slag raken, dieren die de kluts kwijt zijn en dan natuurlijk nog werkend Nederland.

Ikzelf heb er nog nooit last van gehad.
Ik verzet m'n wekkertje, de klokken in huis en denk er niet meer aan. De kinderen weten niet beter, gewoonweg omdat ze eten als ik het op tafel zet en vanaf dat moment hun tijd weer in de pas loopt met de dag ervoor toen de "zomertijd" nog liep.
Maar in mijn omgeving zijn toch een boel mensen die er 2 weken last van hebben en inderdaad die periode met wallen onder de ogen en witte gezichtjes rondlopen.

Elk jaar weer wordt er door de overheid geroepen dat er naar gekeken wordt of het niet eens afgeschaft moet worden en of het vanaf 2008 niet altijd "wintertijd moet blijven. Ik weet het niet. Ik zie de voordelen van het wisselen niet, maar heb ook geen last van de nadelen. Misschien is het ook van de zotte om 2 keer per jaar je klok te verzetten domweg omdat iemand dat in de 1e wereldoorlog ingevoerd heeft als strategie.

Maar goed, u ziet, het heeft mij weer stof gegeven voor m'n column. Ik hoop dat u uw extra uurtje nuttig besteedt.

Sundaygirl
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD