Het dorp is gek geworden. Sommige mensen willen het dorp op stelten zetten, anderen laten hun fotoalbums plunderen en gaan dan naar de buit kijken als hij tentoongesteld wordt...
Joost mag het weten
Gek

Het dorp is gek geworden. Sommige mensen willen het dorp op stelten zetten, anderen laten hun fotoalbums plunderen en gaan dan naar de buit kijken als hij tentoongesteld wordt, weer andere mensen vertikken het te stoppen met roken, er zijn er zelfs die vrijwillig naar een concert van Marco Borsato gaan. Een columnist als ik weet door het overaanbod van onderwerpen niet meer waarover te schrijven. Over het feit dat hij op het forum van deze webstek voor D66-er is uitgescholden? Over de nutteloze parafernalia die men op de Stadsmarkt van deze webstek aanbiedt? Of voor de zoveelste keer gewoon over seks?

Iemand die in zijn werkzame leven computers verguisde start zijn eigen weblog, er worden al maandenlang louter meisjes geboren en geen jongetjes meer, de meeste kinderspeeltjes worden geleverd met batterijen die na een dag leeg zijn, de meeste Stadtenaeren zijn ontevreden over het kleine-kernen-beleid van de gemeente maar zijn ook tegen gemeentelijke herindeling. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Maar het kan nog veel gekker. In de media wordt melding gemaakt van terroristische activiteit met als doelwit ons mooie dorp. Er schijnt een man te zijn, gekleed in religieuze kleding, met een lange baard en buitenlands ogende helpers die op verschillende plaatsen verdachte pakjes zou willen achterlaten. Uiterlijk lijkt hij rechtstreeks uit Tora Bora te komen. Hij wil binnenkort ons land binnenkomen en lijkt de douane te willen omzeilen door per boot te arriveren. Deze terrorist heeft het ook op onschuldige kinderen voorzien. Zijn sterfdag is 5 december aanstaande en we hebben dus waarschijnlijk met een zelfmoordactie van doen. Maar wat is nu het bizarre? Er zijn Stadtenaeren die dit staatsgevaarlijke sujet warm willen onthalen en openlijk verklaren dat hij welkom is in ons land. Het dorp is gek geworden.

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD