De laatste tijd lopen er nogal wat idioten rond in dit dorp. Pas nog liep er een groep piraten, badmeesters, nimfen, een spons en een Poseidon om geld te bedelen...
Joost mag het weten
Lemming

De laatste tijd lopen er nogal wat idioten rond in dit dorp. Pas nog liep er een groep piraten, badmeesters, nimfen, een spons en een Poseidon om geld te bedelen. Het regende ijskoud water, maar ze waren het dorp niet uit te krijgen. Het gerucht gaat dat sommigen van hen eigenlijk al volwassen zijn. Uit puur medelijden en plaatsvervangende schaamte werd hen hier en daar een geldbedrag toegestoken, maar helaas werden ze daar alleen maar vrolijker en vasthoudender van. Ze deelden water uit en nodigden uit voor een of ander dorpsfeest.

Maar even later werd het alleen maar erger, toen een groep van meer dan 600 man het dorp aandeed om in 24 uur maarliefst 110 kilometer te lopen. Honderdentien, jawel. Nu vraag ik u, hoe idioot kun je het maken? Een aantal van hen is inmiddels genezen en heeft me gevraagd om hen tegen te houden als ze nog eens van die zotte ideeën krijgen, maar er is een groot aantal onder hen dat het volgend jaar gewoon nog eens wil doen. Tegen zoveel gebrek aan relativeringsvermogen en aandacht voor het eigen lichamelijk welbevinden, is niets te beginnen. Toen ik stond te kijken terwijl de lopers over het Stadse sluisje trokken, kon ik de gedachten aan lemmingen niet vermijden.

Lemmingen krijgen zoals u weet soms massaal zin in water en stormen dan halsoverkop naar een klif om zich vanaf te werpen. Niemand weet wat ze zoeken. Water, dat zoeken ze. Maar waarom? En waarom niet alleen lemmingen, maar vaak ook mensen. Wat ziet men in dat woeste, wilde, wassende, wissende, wellende, willende, woelige goedje. Gevaarlijk is het. Zoeken ze dat soms, gevaar? Het thema van het vermelde dorpsfeest is water. Ik heb besloten thuis te blijven. Ik blijf binnen, sluit deuren en ramen en luister naar de berichten op radio en televisie. Stelletje idioten.

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD