Wat was het weer zo’n lekkere Koningsdag zoals vroeger bij Koninginnedag met al die vlaggetjes en kronen in de straten.

Kerkhen

Het gezellige gebeuren voor jong en oud in de morgen bij het Trefpunt en twee avonden muziek door Leo en consorten.
Natuurlijk genoot ik het meest van de weer nieuw leven ingeblazen traditie, die zelfs in de erfgoednota genoemd wordt: het brommer rijden in de vroege ochtenduren om te laten zien dat onze jeugd actief is en niet alleen in bed of achter zijn schermpje ligt te hangen.

We kregen ook huis aan huis een mooi boekje over het komende seizoen van de dorpsfeesten. Jammer dat er verzocht wordt een bijdrage te storten door een QR-code te scannen maar dat kunnen ouderen helemaal niet. Daarom mijn advies om ook contant geld te accepteren voor al die mooie plannen rond bijvoorbeeld 1 juli, waar de Stadse Dag nieuw leven wordt ingeblazen door tal van jonge enthousiaste mensen. Wat een leuk idee met die Drive (Drijf in)bioscoop.

Heeft u ook die advertentie gelezen over de mooie plannen van de eigenaar van de Argos, die al jaren bijdraagt aan de rustieke en historische sfeer in de haven? Ze gaan mooie tochten op het Haringvliet maken en dat is niet alleen leuk voor toeristen, maar juist ook voor Stadtenaeren. Dus kijk op hun website of spreek de schipper aan.

Jaren geleden veranderde de gemeente het naambordje van de J (Jacob) van Halfwassenaarstraat in Jan van Halfwassenaarstraat. Na protest van de Stadse historici werd het weer het oorspronkelijke bordje, want er heeft nooit een Jan van Halfwassenaar bestaan. Meerdere keren per jaar wijzen we instanties erop dat het een J moet zijn, zelfs het innovatiehuis blijft in de folders nog steeds in de Jan van Halfwassenaarstraat staan. Jammer dat de historie geweld wordt aangedaan.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD