Er wordt hard gewerkt in de nieuwe wijk. Het hele dorp kan de heimachine horen als teken dat we er straks weer nieuwe inwoners bij krijgen en dat zal de leefbaarheid vast goed doen.

Heimachine

De verkiezingen voor de Provinciale Staten hebben in het dorp hetzelfde beeld gebracht als in de rest van het land. Grote onvrede over de regeltjes van boven af en ergernis over de grote kloof tussen het gewone volk en de overheid. Laten we hier uit een les leren en samen die kloof kleiner maken en te beginnen op ons dorp.

Er was een rel in Nieuwe Tonge, de woonplaats van ons enige homoseksuele raadslid, waar het organiserende oranjecomité vond dat het dorp nog niet toe was aan het herdenken van de vele duizenden homoseksuelen die in de Tweede Wereldoorlog op dezelfde manier als de Joden, de zigeuners en de geestelijk gehandicapten aan hun eind kwamen. Waar blijft het wederzijds respect tussen verschillend denkende mensen in onze samenleving? Goed dat de burgermoeder als een echte moeder heeft ingegrepen en dat beide partijen nu verzoenende woorden spreken en samen het doel na streven om de dodenherdenking vredig en respectvol te laten verlopen. Hopen dat de buitenwereld niet tot acties overgaat en dit streven dwarsboomt. Zijn wij in Stad toleranter dan in Nieuwe Tonge? Ik geloof van wel, want ik heb nog geen enkele negatieve reactie gehoord over het lied van Koos van Gurp op Youtube over onze HOP (homo-ontmoetingsplaats).

Ik hoorde over tal van nieuwe initiatieven om ons dorpsleven weer nieuw leven in te blazen door het organiseren van festiviteiten op diverse plekken in het dorp. En nu maar hopen dat er veel mensen uit zowel nieuw- als oudbouw mee zullen doen.

De zomertijd is ingegaan en de klok dus een uur vooruit gezet en ieder jaar zie ik vanaf mijn plekje op de toren, dat mensen weer een uur te laat naar de kerk of school gaan omdat ze te veel in hun eigen wereldje leven en geen nieuwtjes van buiten toelaten.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD