StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Vorige keer schreef ik dat er nog geen activiteit te bespeuren was in de volgende fase van de nieuwbouw in Havenstadt, maar dezelfde dag verschenen de eerste grote machines en werd er al flink gegraven. Nu zie je de contouren van de nieuwe huizen al duidelijk en 14 maart 2023 werd er al fors geheid.

Kerkhen

De tulpenbollen steken op heel veel plekken rond ons dorp hun groene neuzen al ver boven de grond en dat voorspelt straks prachtige kleurige velden waar veel mensen foto’s van zullen komen maken en die mensen kunnen hier dan nergens even plassen en iets drinken. Jammer toch. De Tulpentocht heeft ook dit jaar weer geen stempelpost in ons dorp en daarom hoeven onze inwoners weer geen 800 pannenkoeken te bakken voor de deelnemers. Het was een leuke traditie om zowel bij de Tulpentocht als bij de Omloop ons dorp te promoten maar er komen vast nog wel nieuwe mogelijkheden om met creativiteit en enthousiasme ons beste beentje voor te zetten. De motorclub van ons dorp organiseert 15 april 2023 hun eigen tulpentocht (zie aankondiging binnenkort op StadsWeb).

Ik zie nu al weer meer toeristen met hun fiets door en langs ons dorp trekken en zag dat je nu, voorbij het van Brienenbrugje over het uitwateringskanaal naar Gemaal Koert, ook rechtdoor kunt fietsen door het proefgebied van onze ecologische landbouwers. Het is zeer de moeite waard om daar eens te gaan kijken maar besef dat je bij de boerderij links naar de sportvelden/milieustraat of rechts over het bruggetje naar het oude fietspad moet, want de weg rechtdoor loopt dood. Op diverse plaatsen zijn alweer aardappels gepoot in mooie strakke bedden die nu vanwege de kou vaak met plastic worden toegedekt. Ik verheug me op die mooie verrassende patronen in het landschap.

Op 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen en ik ben benieuwd naar de uitslag.