De kaaimuren worden gerestaureerd en daarom is er heel wat te zien rond onze jachthaven maar toch valt het me op dat er minder kijkers zijn dan toen het hele havenplein opgeknapt werd.

Kerktoren met haan

Niet alleen de bouw van “het Weeghuisje”, maar ook de aanleg van de brede trap en de parkeervakken trok toen dagelijks veel dorpsbewoners die nieuwsgierig waren, maar ook genoten van die gezelligheid op de Kaai zoals die in verhalen van oude mensen steeds terugkomt. Ook de graafwerkzaamheden in de Zweedsestraat en Oranjelaan trekken weinig kijkers.

Ik genoot weer van het werk op het land rond ons dorp. Straks bloeien er niet alleen veel tulpen maar groeien er ook veel andere gewassen. Ik zag Eric ploegen langs de Piersweg en vroeg me af waarom het gezegde vertelt dat de kippen er altijd snel bij zijn, terwijl het toch altijd de vele meeuwen zijn die als eerste in grote zwermen achter de ploeg aanvliegen om een wormpje mee te kunnen pikken. Heeft u de lammetjes van Martin al buiten zien huppelen?

Ik blijf genieten van de vele verschillende plaatjes bij de steeds vroegere zonsopkomst boven onze gorzen met verschillende kleuren rood. Maar ook van de steeds andere vliegtuigstrepen die er ’s avonds altijd veel minder zijn als de zon ondergaat achter de strakke silhouetten van de windmolens. Komt het vooral door hun bijdrage aan schone energie (zowel voor onze elektriciteit als eventuele waterstofproductie) of door onze gewenning aan die obstakels, dat ik merk dat het draagvlak voor de bestaande molens in onze omgeving toeneemt?

Via de kraaien rond onze toren hoor ik dat de torenhanen in Brabant in deze tijd genieten van alle drukte rond het carnaval. Dit omdat mensen hun huizen versieren, de carnavalsvlag uithangen en aan praalwagens bouwen voor de optocht die wordt aangekondigd door borden van tijdelijke wegafsluitingen om het publiek in goede banen te leiden. Zouden wij van de zomer niet ook de Voorstraat en de Kaai weer eens afsluiten voor een grootse Stadse Dag voor jong en oud, nieuwe en oude bewoners maar ook oud inwoners die er een reünie van maken?

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD