Nu de torenkraaien hun kinderen wat los gelaten hebben en ze niet meer het kroost hoeven te voederen, krijgen ze wat meer tijd om met mij te praten over van alles wat ze op het dorp zien en beleven.

Kerktoren met haan

We spraken over de kerkdiensten hier beneden mij die weliswaar wat minder bezoekers trekken dan 20 jaar geleden maar nog steeds veel mensen houvast en steun geven. Het blijft voor mij iets ontroerends hebben zoals je keurig geklede mensen, vaak met een buurvrouw aan de arm, ter kerke ziet lopen en daarna naar de Ark ziet gaan om even gezellig samen te zijn en te voelen dat je ergens bij hoort. Over wat ik in de kerk hoor wat betreft preek, orgelspel en zang laat ik me niet uit want dat tast in mijn ogen de privacy van de bezoekers aan en zal niet op prijs gesteld worden.

Toch vertel ik u hier het verhaal van een kraai die op familiebezoek in Bergen op Zoom daar op het dak van de grote Sint Gertrudis kerk een mis gevolgd had. De kerk was vol en de mis werd begeleid door een groot koor, een orkest en een bandoleon speelster. De pastoor vertelde achteraf bij de koffie met taart dat als Maxima er bij was geweest , ze zeker weer een traantje had gelaten. Hij preekte over Jezus, de koning der Joden die zo veel meer is dan Koning Voetbal in Quatar en de van de apenrots gevallen presentatorkoning van de VARA. Hij bad voor hun zieke bisschop die de volgende week Sinterklaas, ook bisschop, had gevraagd hem te vervangen in een dienst waarvoor ook alle kinderen waren uitgenodigd. En ondanks de grote verschillen met diensten hier beneden mij , leken de kerkgangers daar even voldaan en bemoedigd huiswaarts te keren als de mensen hier.

Er is veel te doen over het openbaar vervoer hier op het dorp nu de streekbussen ons dorp voorbij rijden. Dagblad Trouw heeft er drie pagina’s aan besteed en in de week van 5 december 2022 komt NPO Radio 1 met het programma “vijf dagen” in een bus bij het Trefpunt vijf dagen lang hier mensen tussen 20.00 en 20.30 uur live interviewen over hun ideeën voor het openbaar vervoer hier. Luistert u dan ook tussen de voetbalwedstrijden door?

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD