StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Wat heb ik het warm gehad in de afgelopen weken met bijna hele dagen volop in de zon op de toren staan. Het is een wonder dat het goud met die enorm hoge temperaturen niet van mijn lijf is gevloeid.

Kerktoren

Wat boffen we toch dat hier de boeren wel mogen beregenen en we vol vreugde langs groene akkers mogen fietsen en lopen. Beseffen we wel dat onze boeren al eeuwen de omgeving van ons dorp met liefde verzorgen en laten we hopen dat ze dat mogen blijven doen als we het stikstofprobleem met door iedereen iets geven de baas zijn geworden. We zijn allemaal verantwoordelijk voor de wereld en moeten ons steentje bijdragen om de wereld voor volgende generaties leefbaar te houden en dan moeten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen en moeten we dus naast onze eigen rol ook kijken naar de industrie, de lucht- en scheepvaart en andere mobiliteit.

Wat geniet ik toch bijna dagelijks van de zonsopkomst boven het Haringvliet en de schapenkoppen boven de deken van ochtendnevel op de weilanden. Zonde dat zo weinig mensen daar ’s morgens de tijd voor nemen want die schoonheid geeft je energie en vertrouwen in de wereld.

Het beeldje van Mel Dale op de hoek Achterdijk-Nieuwstraat heeft maanden lang een oranje sjaal om gehad om ons te wijzen op het verdriet van mensen met borstkanker, maar door de zon verkleurde het oranje in vaal wit en daarom is de sjaal vervangen door een boerenzakdoek om uitdrukking te geven aan ons begrip voor de boeren.

Kerktoren