StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Er is onrust in de wereld en dat maakt veel mensen angstig maar ook verdrietig en boos.

Kerktoren

We blijven met het vingertje wijzen naar mensen, groeperingen en overheden die in onze ogen het fout doen, maar beseffen vaak niet dat je problemen alleen samen kunt oplossen door geven en nemen en vooral met elkaar in gesprek blijven. Gelukkig zien veel mensen dat in en wordt er veel gesproken maar dat bereikt de media zelden en daarom krijgen we een beeld voorgeschoteld van ruzies en bedreigingen. Neem als voorbeeld het stikstofprobleem waar we allemaal aan meegewerkt hebben met onze manier van leven en dus ook mee verantwoordelijk zijn voor een oplossing. Zeer onterecht is de bal door de overheid te veel eenzijdig bij de boeren gelegd en daarom kunnen de boeren, zeker hier vanwege hun publieksvriendelijke kleurige acties met vlaggen en zakdoeken, rekenen op sympathie van de bevolking. Toch zullen ze mee moeten zitten aan de brede tafel met industrie, luchtvaart en de overheid om de problemen op te lossen en de komende generaties niet op te zadelen met door ons veroorzaakte milieuproblemen.

Heeft u ook gezien dat de Achterdijk steeds fraaier wordt door het opknappen van huizen. Heeft u ook gezien dat de kruising Achterdijk, Sterkstraat en Nieuwstraat een gelijkwaardige kruising is geworden en je op de Achterdijk niet meer op een voorrangsweg rijdt?

Wat hebben we ondanks de enorme droogte toch weer genoten op het strandje maar ook van fietstochtjes, de volle maan boven de gele stoppelvelden en de prachtige rode zonsopkomsten boven het Haringvliet.