Het is onrustig op het platteland door de stikstofplannen van de regering die in de ogen van veel boeren eenzijdig, onduidelijk en slecht gecommuniceerd worden.

Kerktoren

Al jaren weten we dat we de stikstof in de lucht moeten verminderen en er zijn veel plannen en regels voor gemaakt en veel mensen hebben al stappen ondernomen, maar het ontbreekt aan duidelijkheid en evenredige verdeling over industrie, vervoer en de boeren. Veel boeren zijn boos en laten dat overduidelijk weten maar gaan soms te ver en verliezen daarmee de goodwill van het grote publiek. Hoe mooi was het daarom in de krant te lezen dat Flakkeese boeren heel ludiek hun (klein)kinderen op hun speelgoedtractoren door de raadzaal lieten rijden om hun ongenoegen kenbaar te maken zonder dat iemand daar boos op kon worden. Wel blijft er discussie of je de Nederlandse vlag moet gebruiken om je boosheid te uiten over onze regering en daarom stel ik voor om de Stadse vlag op zijn kop te hijsen want daar zal niemand bezwaar tegen hebben.

Jarenlang hadden we ’s zomers een pontverbinding met Tiengemeten maar de gemeente besloot, zonder enig overleg, de subsidie nog alleen te geven als de pont vanaf Menheerse Havenhoofd zou vertrekken. Door gebrek aan personeel gaat het plan niet door maar gelukkig hebben toen onze vertrouwde Huib en Eva besloten om op eigen risico met de Heicondias gewoon weer op Stad te gaan varen. Wat waren we blij, maar helaas gaan ook deze plannen niet door vanwege het ernstige ongeluk dat Huib op de Grand Prix van Oostenrijk overkwam.

Veel bewoners en toeristen kunnen weer genieten van de bloemenranden langs akkers zoals tussen Stad en Den Bommel en in de van Brienenpolder. Ook het oogsten van granen, aardappels en erwten blijft het kijken waard. Verder wil ik u wijzen op de strokenteelt in de Johannes/Pallandtpolder, een nieuwe milieuvriendelijkere landbouw methode.

Langs de Zeedijk wordt het hekwerk voor de schapen vernieuwd en zien we in de verte bij Menheerse Havenhoofd de asielboot liggen tussen de vele boten van de Zeeverkenners. We zagen ook dat de Dixie op het strandje weer door brandstichting is vernield. Wat is er nu voor lol aan om deze van bewoners zo noodzakelijke voorzieningen te vernielen?

Terwijl een groot deel van het dorp in eigen- of buitenland vakantie viert, zie je vanaf mijn plek op de toren veel thuisblijvers ijverig bezig met plantjes gieten en beesten voeren bij hun afwezige buren. Wat heerlijk dat zoiets in ons dorp nog vanzelfsprekend is.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD