StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zowel bij de inundatie in de oorlog als bij de Watersnoodramp van 1953 zijn er veel bewoners van ons eiland liefdevol opgevangen in andere delen van ons land en deze herinneringen zorgen er nu voor dat de hulpvaardigheid bij de huidige vluchtelingencrisis hier bijzonder groot is.

Natuurlijk zijn er mensen met kritische opmerkingen over het feit dat mensen uit Afrika, Syrië en Afghanistan hier in vorige jaren minder welkom waren dan de Oekraïners nu, omdat die verder van ons bed woonden en andere leefwijzen hadden. Laten we nu vooral onze energie gebruiken voor nuttige en positieve zaken en niet steeds op afstand met het vingertje wijzen naar wat anderen in onze ogen fout doen. De gemeente zorgt vooral voor de groepsopvang en particulieren die mensen in huis willen nemen worden verwezen naar www.takecarebnb.org, maar dienen wel een bewijs van goedgedrag te overleggen omdat er helaas ook al weer mensen opduiken die misbruik van de vluchtelingen willen maken.

16 maart 2022 waren de gemeenteraadsverkiezingen en zag ik weer veel mensen richting Trefpunt lopen om hun stem uit te brengen. Zoals u op Stadsweb kunt lezen zijn er op ons dorp geen spectaculaire veranderingen in het stembusgedrag te bespeuren en was het tellen snel klaar. De volgende dag werden we verrast door het Saharazand dat ook hier neergedaald was en zag ik veel mensen met tuinslang, emmertjes en sponzen in de weer om hun heilige koe te boenen.

Ik geniet van alle bedrijvigheid op het land. Polen planten met zes man naast elkaar selderieplantjes, de uitjes gaan de grond in maar het meest geniet ik van de strakke aardappelbedden in het ochtend zonlicht en natuurlijk van de tulpenvelden die langzaam in bloei komen.

Ik hoorde dat het wissellijstenproject in het Trefpunt en in de praktijk nog steeds loopt en dat er meerdere dorpsgenoten nu foto’s aan het maken zijn van Stadse inwoners.

Specht


Specht