StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Wat een gezellige drukte op het dorp door de combinatie van de Kunstkijk en de Tuintjesmarkt. Allebei voor een heel verschillend publiek met weinig raakvlakken, maar daarom des te interessanter voor het imago van ons dorp dat diversiteit wil uitstralen.

Kunstkijk

Strandje met nieuwe bankjes

In het Trefpunt kwamen meer dan 350 bezoekers naar het werk van verschillende kunstenaars kijken. Ook de andere locaties bij Frans en Yvette, Jachthaven Atlantica, Marjan Smit en Koos van Rijn werden goed bezocht. Mogelijk speelt het feit dat je meerdere locaties in één dorp kunt bezoeken een positieve rol. Wat ik miste was een simpele horeca zoals in Ouddorp waar je een leuk picknickkistje met talrijke lekkernijen kon kopen en dat in een tuin kon opeten. Natuurlijk zullen veel mensen zeggen dat je in het Trefpunt bij Leen ook bitterballen en kroketten kon eten en er drank te koop was, maar geen tuin om het in het zonnetje op te eten. Misschien moeten we volgend jaar de tuin van Molendijk 4 open stellen voor picknickmensen.

Natuurlijk zijn we ook blij met de twee nieuwe bankjes bij het strandje dat mogelijk door het slechte weer overdag maar weinig toeristen trekt, maar ’s avonds en ’s nachts wel bezoekers en kampeerders trekt die hopelijk de vandalen afschrikken.

Op het Waterstoffront blijft het rustig en ik vraag me af of het verhaal van de wethouder dat ons dorp in 2025 op het waterstofnetwerk is aangesloten wel uitkomt, want er is heel duidelijk beloofd dat zoiets alleen gaat gebeuren als 70% van het dorp het daar mee eens is en dan zou je toch een keer de mening van het dorp moeten peilen voor je er al die miljoenen erin gaat steken. Ik blijf hopen dat het door gaat want het zou een mooi voorbeeld zijn hoe een gemeenschap kan kiezen voor verduurzamen. Steeds meer hoor je dat waterstof een milieuvriendelijke manier is in onze energievoorziening.

Heeft u ook gezien dat we tegenwoordig een “Speedshop” op de Achterdijk hebben? Deze maakt hierdoor samen met de Recordshop, in de oude winkel van Mel, de Achterdijk tot de winkelstraat van ons dorp.

Speedshop