StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Sinds een half jaar wordt er in het dorp hard gewerkt aan een nieuwe riolering. Eerst was de Nieuwstraat en omgeving aan de beurt en daarna werd begonnen aan de Oranjelaan/ Kerkstraat.

Rioleringswerkzaamheden Oranjelaan

We zien diverse soorten Schotgroep werk- en voertuigen in het dorp en de altijd vriendelijke werknemers werken hard en geven graag uitleg over hun werk. Het ene moment zie je diepe gaten tot wel 4 meter diep en de dag erna is alles weer dicht en worden er met een speciaal apparaat vierkante meters klinkers tegelijk gelegd. De Nieuwstraat ziet er weer prachtig uit in een nieuw jasje zonder bomen en de Oranjelaan komt deze week tot het Trefpunt klaar, zodat de stemmers op 17 maart veilig hun stem kunnen komen uitbrengen in het corona-veilig gemaakte gebouw met een speciale looproute.

In de Oranjelaan komen wel bomen terug en wel in speciale vakken die nu door katten en honden worden gebruikt om hun behoeften achter te laten. Het blijft boeiend om naast de apparaten en werktuigen ook nog zuiver handwerk te zien waarbij met een zeker al 80 jaar bekende hak de stenen als door een beeldhouwer op maat worden gekapt. Ondanks de stenenlegger met de kraan gaan er toch nog vele stenen door de handen van de stratenmakers en ik schat dat ze zeker per dag wel 1000 kilo steen tillen.

Rioleringswerkzaamheden Oranjelaan