StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Sommige dingen zijn zo duidelijk dat je hen pas laat beseft. Terwijl de ene na de andere expert denkt en schrijft over de oorzaken van diverse rampen die ons bedreigen, is de waarheid, zoals zo vaak, versuffend kernachtig.
opmaak
Hekken

Sommige dingen zijn zo duidelijk dat je hen pas laat beseft. Terwijl de ene na de andere expert denkt en schrijft over de oorzaken van diverse rampen die ons bedreigen, is de waarheid, zoals zo vaak, versuffend kernachtig. De economische crisis treft ook Stad en niemand vertelt ons hoe dat komt. De Mexicaanse griep komt er met grote zekerheid aan en Stadtenaeren zullen eronder lijden en niemand die inziet waar ze vandaan komt. En zo kan ik doorgaan over broeikasgassen, broeikassen en gifgassen.

En er is maar één oorzaak. Het is zo duidelijk. Het is De Overkanter. Ja, ik snijd een bekend thema aan, maar ik verbind het met de urgente realiteit. Overkanters zullen ons besmetten met hun Mexicaanse griep, Overkanters waren zo dom om de economische puinhopen te veroorzaken die onze banen op de tocht zetten, Overkanters vervuilen het milieu. Nog nooit een Flakkeënaar met een bomgordel gezien, geen Stadtenaer zal een enge ziekte van zijn varken oplopen, het komt allemaal van verre. Ik weet dat er mensen zijn die niets tegen Overkanters hebben en ze zijn ook vaak oh zo charmant en ze hebben oh zo veel praatjes. Maar ik laat me niet meer inpakken, ik zeg waar het op staat.

Maar hoe nu verder? Historici noemen Stad een spookdorp en spreken van een onomkeerbare situatie. We moeten de 'vooruitgang' stoppen en een muur optrekken rond ons dorp. Dat is ook goed voor de bouwsector. Een checkpoint bij de Piersweg en iedereen die naar Menheerse wil voor boodschappen, vermaak of arbeid rechtsomkeert laten maken. We verbieden de huisarts om de pil nog voor te schrijven en voor je het weet groeit ook het inwonertal weer. We doppen voortaan onze eigen boontjes weer. Terug naar de jaren 1914 - 1923...

Joost