StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Wat als de feitelijke "leiding" van de wereld bij de vrouw lag. Hoe zou ons dorp, onze samenleving of wereld er dan uitzien?
opmaak
Matriarchaat

Wat als de feitelijke "leiding" van de wereld bij de vrouw lag. Hoe zou ons dorp, onze samenleving of wereld er dan uitzien?

Nu ben ik, zoals mijn pseudoniem al doet vermoeden, een vrouw die behoorlijk vrijgevochten is, maar ook voor mij is dit beeld moeilijk voor te stellen. Al eeuwen domineren de mannen ons wereldbeeld en houden ze de dagelijkse "leiding" strak in handen.
Dit zeg ik niet om feministisch te zijn, ik denk dat de feiten voor zich spreken.

Wat als er onder de vrouwen een revolutie zou ontstaan waarbij we een greep doen naar de macht. Dat de man zou verliezen dat lijkt mij duidelijk. Als een vrouw iets wil en ik bedoel dan iets echt wil en het waard vindt hiervoor te vechten, zijn een hoop vrouwen zonder scrupules.
Laten we er eens van uitgaan dat we (de vrouwen) het doen...

Zouden er nog oorlogen zijn? De meeste vrouwen hebben er veel moeite mee hun zoons en dochters op pad te sturen naar gebieden waar geen persoonlijk gewin te halen is. Waar de kans op succes klein is en de kans op verwondingen of de dood aanzienlijk is. Ik denk dat een vrouwenoorlog kleinschaliger of persoonlijker zou zijn.

Hoe zou het dan maatschappelijk geregeld zijn? Dat er door beide seksen gewerkt zou worden lijkt me duidelijk. Maar ik denk dat het praktische gedeelte makkelijker zou zijn. Gelijke kansen voor mannen en vrouwen zouden dan een feit worden. Mannen kunnen eindelijk minder gaan werken zonder gezichtsverlies en de zorgtaak voor de kinderen, ouders enz. kunnen ze delen met hun partner.
Politiek blijft politiek. Een steekspel waar ik nu al niets van begrijp en wat onder leiding van vrouwen, super intriganten, niet zal veranderen.

Religieus zou er een aardverschuiving ontstaan die zijn weerga niet kent. Ik ben van mening dat als we ophouden vast te houden aan ons vastgeroest denkbeeld over hoe geloof zou moeten zijn met daarbij de man als het hoofd en we vrouwen zouden toelaten in dit laatste bolwerk van mannen, zou de kerk, de tempel of de moskee weer hun originele functie gaan krijgen. Namelijk het beschermen, koesteren en onderwijzen van de geest van de mens.

Wow, ik heb nu slechts korte tijd zitten fantaseren over het matriarchaat, maar het idee staat me wel aan. Ik wil beslist niet af van de man. Vele mannen hebben de wereld veel goeds gebracht en misschien is het matriarchaat wel het andere ongewenste uiterste maar misschien is een era van vrouwelijke invloed nodig, om tot het gewenste evenwicht te komen.

Sundaygirl