StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Ik heb een nieuwe cd via internet besteld. Ik ben er helemaal weg van. Het is een cd ingezongen door straatmuzikanten en koortjes van overal ter wereld. Geen beroemdheden maar Jan of Janny met de pet.
opmaak
Gemeen

Ik heb een nieuwe cd via internet besteld. Ik ben er helemaal weg van. Het is een cd ingezongen door straatmuzikanten en koortjes van overal ter wereld. Geen beroemdheden maar Jan of Janny met de pet. Ze zingen bekende nummers maar ook zelf geschreven liedjes. Ze hebben allemaal één ding gemeen, liefde voor muziek die voor saamhorigheid zorgt.

Ze zingen over hoe de wereld eruit zou moeten zien en gaat uitzien als we nu eindelijk stoppen met oordelen en veroordelen. Als we de dingen die we overeenkomen belangrijker gaan vinden dan de zaken waarin we verschillen.

Op de cd worden allerhande muziekstijlen en culturen gemixt tot één harmonieus geheel. Puur genieten. Als we in Nederland ook zouden beginnen met het zoeken naar zaken die we overeenkomen met onze buren, hoe zou ons landje er dan uitzien? Wanneer we tegen elkaar konden zeggen: "Ik geloof", en dat de verdere invulling van wat je dan gelooft niet van belang is, maar dat je in elkaar dezelfde emotie terugziet. Als de huidskleur of tongval van je buurman net zo belangrijk of onbelangrijk is als de kleur van zijn ogen. Dan zou Nederland ook puur genieten zijn.

Ben ik dan voor eenheidsworst? Nee, beslist niet maar steeds vaker willen de mensen zich onderscheiden en exclusief omgaan met mensen die dezelfde gedachten, ideeën enz. hebben. Verzuiling noemen ze dat. Alles wordt gelabeld en elk label trekt mensen aan die andere labels en dus andere mensen afwijzen.

Ik heb een uitdaging voor u. Probeer één dag om bij zoveel mogelijk mensen die u tegenkomt erachter te komen wat u gemeen heeft. U zult verbaasd zijn.

Sundaygirl