StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Door omstandigheden is mijn normaal rijkelijk vloeiende inspiratie tot een (hopelijk tijdelijke) stop gekomen. Daarom verveel ik u voor deze ene keer met feitjes, die er verder toch niet toe doen.
opmaak
Wist u dat?

Door omstandigheden is mijn normaal rijkelijk vloeiende inspiratie tot een (hopelijk tijdelijke) stop gekomen. Daarom verveel ik u voor deze ene keer met feitjes, die er verder toch niet toe doen.

Wist u dat de term heren- of damesfiets eigenlijk niet bestaat? Het "heren"model is door het weghalen van de middenstang en deze te verlagen richting de onderstang, geschikt gemaakt voor dames om ook met een rok aan te kunnen fietsen. Dit is zo geperfectioneerd dat het herenmodel eigenlijk niet meer nodig is, maar uit gewoonte of uit traditie blijven we dit onderscheid maken.

Wist u dat tenen of voeten onderverdeeld worden in een Egyptische voet of een Griekse voet? Dit heeft alles met de grote van uw tweede teen te maken. Als deze tweede teen groter is dan uw grote teen, heeft u een Griekse voet. Bij de Egyptische voet is de grote teen het grootst. Vroeger konden de Grieken op deze manier, niet helemaal waterdicht, hun ontsnapte Egyptische slaven herkennen tussen de menigte. 60% van de bevolking heeft Egyptische voeten. Bij 30% zijn de grote teen en tweede teen min of meer gelijk en slechts 10% heeft een Griekse voet. Een bekende Griekse voet heeft het Vrijheidsbeeld in New York.

Wist u dat u de volgende keer als er ingebroken wordt op Stad en het wordt snel gemeld, u door middel van één sms'je op de hoogte gebracht kunt worden en mee kunt helpen de daders op te sporen?

  • Maak het volgende sms-bericht met uw GSM: PRR gevolgd door uw postcode en uw huisnummer (bijvoorbeeld: PRR3243AA101).
  • Stuur dit bericht naar nummer 8844 (gratis).
  • U ontvangt kort daarna een welkom sms van de politie, met het bericht dat u bent aangemeld.
  • In hetzelfde bericht staat een wachtwoord.
  • Met uw eigen gsm-nummer en dit wachtwoord kunt u via die pagina uw gegevens raadplegen en wijzigen. Zo kunt u aangeven wanneer u wel en wanneer u geen oproepen wilt ontvangen (bijvoorbeeld in de periode dat u met vakantie bent). En zo helpt u mee, uw buurt en dorp veilig te houden.

Wist u dat de benaming kat feitelijk bestaat voor de familie waartoe dit huisdier behoort, net als hond? De termen poes of kater maken het onderscheid in sekse.

Wist u dat omdat in de gemeentelijke wetgeving het woord hond staat ipv huisdier, er geen belasting geheven kan worden over andere huisdieren. Tenzij deze wet wordt aangepast? En wist u dat de hondenbelasting van oorsprong een soort wegenbelasting was?

Zo genoeg stof tot nadenken, dacht ik zo.

Sundaygirl