StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Thuis op Stad

Maak kennis met medeburgers van Stad. We spreken met een Stadtenaar over dat wat hem of haar bezighoudt, over wonen op Stad en over het Stadtenaar zijn. Ook nieuwe bewoners kunnen zich voorstellen en ex-Stadtenaren laten weten hoe het hun nu vergaat.

----------

Deze week stellen wij weer iemand aan u voor vanuit de Brandweer Stad. Dit keer is het Paul van Pelt.

Bij deze gaan we elke week iemand aan jullie voorstellen van de ploeg. Zo weten jullie welke gezichten erbij horen in onze blusgroep. En wie je kunt verwachten als er misschien eens wat bij u thuis gebeurd in ons verzorgingsgebied.

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben Karin Drechsler en de liefde voor katten is mij met de welbekende paplepel ingegoten. Ik ben mijn hele leven omringd geweest door katten en 8 jaar geleden zijn mijn man en ik als een blok gevallen voor het ras Brits Korthaar.

Zoals ieder jaar hebben Wout en Nel hun halve huiskamer weer omgetoverd in een prachtig kerstlandschap met tal van Stadse elementen. Zo is er dit jaar de jachthaven bij gekomen met zelfs ruimte voor campers.

Misschien is het u al opgevallen, in de Oranjelaan. Een groot wandbord op de poort met daarop Stadse Golden Vibes/Golden Retrievers. Of u heeft ze misschien al zien lopen door het dorp, Karin met haar drie Golden Retrievers.

Wij zijn Koos en Marleen van Rijn en zijn sinds 2019 inwoners van dit mooie dorp. Omdat wij al een tijd met een plan voor een B&B rondliepen zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Die locatie vonden wij in Stad aan ’t Haringvliet.

120 zelfportretten van de Stadse jeugd uit 2005 hingen de maand mei 2021 in het Trefpunt met het verzoek om iets over de afgelopen 16 jaar over jezelf te vertellen. Hierbij de reactie van Ellemijn Voogd.

120 zelfportretten van de Stadse jeugd uit 2005 hingen de maand mei 2021 in het Trefpunt met het verzoek om iets over de afgelopen 16 jaar over jezelf te vertellen. Hierbij de reactie van de kinderen van Pieter en Marijke van Rumpt-van den Boogert. Hoeveel anderen zullen volgen?

Sinds kort wonen Marjan Smit en Will Priems in het oude café “’t Schipppershuis” aan de haven. Marjan komt uit een kunstenaarsfamilie en is opgeleid aan de Academie Artibus in Utrecht. Sinds 1984 is ze graficus en glaskunstenaar.

Hoi! Leuk dat ik mezelf mag voorstellen en mag schrijven over wat me bezighoudt. Ik ben Marieke Schoenmaeckers en woon nu 5 jaar in Stad. Ben zelfs al een keer verhuisd in Stad zelf (van de ene kant van het dorp naar de andere 😉).

In 2007 maakte Herman Maas voor het blog LoggMaas een lijst van de bijnamen die hij van dorpsgenoten te horen kreeg en die hij vast wilde leggen voor de toekomst en ter vermaak van oudere bewoners. Toen LoggMaas verdween is deze lijst naar Stad in vroeger tijden gestuurd.

Toen wij in 2017 in Stad aan ‘t Haringvliet kwamen wonen lagen de plannen voor de tuin al klaar. Het was mijn droom om op deze plek een natuurtuin met boomgaard en kruidentuin te creëren.

is wat Bert en Lisette Slingerland zochten en gevonden hebben aan de Vrouwtjesweg te Stad aan ’t Haringvliet. Zij wonen hier alweer drie jaar samen met 1 van hun in totaal 4 kinderen.

Cor Koene stuurde ons deze beknopte geschiedenis van Jan de Graaf: "Er moeten op Stad heel veel nakomelingen zijn van deze soldaat. Of ze zich daar van bewust zijn, is de vraag." Reacties zijn dan ook welkom!

Lees meer ...