StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Kokkerellen met StadsWeb

In deze categorie zal regelmatig een recept van eigen bodem worden geplaatst. Dus het zijn voornamelijk streekgerechten, maar ook andere recepten komen aan bod.

----------

Dit keer hebben wij drie recepten met appeltjes voor u uitgezocht. Wat denkt u van "Appeltjes in een jasje" of "Appeltjes onder de deken" of misschien wel "Hete Bliksem". U kunt ze alle drie bij kokkerellen met StadsWeb vinden.

Misschien heeft u in momenteel ook wel veel pruimen in uw tuin, dan hebben wij een tip voor u: Tarte Tatin met pruimen. De klassieke Tarte Tatin is een omgekeerde appeltaart, maar in dit recept zijn de appels vervangen door pruimen.

Spaghetti eten we meestal met een saus op basis van gehakt en tomaten. Dit keer hebben wij een saus voor u met de pittige, Spaanse chorizoworst. Een echte aanrader.

Speciaal voor deze warme (benauwde) dagen twee frisse maaltijdsalades. De kipsalade is gebaseerd op aardappelen, wat fruit, champignons, ham en natuurlijk kip. De rijstsalade bevat ook kip, maar dit keer is het gecombineerd met mais en rijst.

Kaas kun je natuurlijk op verschillende manieren eten. Op de boterham, als borrelhapje, over de pasta of kaasfondue, maar wij maken dit keer een kaastaart.

Ook van doodgewone groente kunt u iets heel speciaals maken. Deze keer worden zowel de prei als de uien misschien op een iets andere manier klaargemaakt dan u gewend bent.

Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk. In dit gerecht krijgen de stukjes kip jasjes om voordat ze in de warme olie worden gebakken. Wellicht een leuk idee voor Pasen?

Dit zijn twee heerlijke recepten voor de snoepers onder ons en ze zijn zonder oven te bereiden. Mensen die aan de lijn doen kunnen deze recepten beter overslaan.

Dit keer heeft "Kokkerellen met StadsWeb" een kiprecept voor u uitgezocht. Dit recept kunt u ook makkelijk een dag van te voren klaarmaken en dan alleen nog even in de oven en smullen maar.

Vandaag starten we met: "Kokkerellen met StadsWeb". De bedoeling is dat we in deze nieuwe categorie regelmatig een recept van eigen bodem op de site zetten. Het eerste recept is een stoofpot uit grootmoederstijd.