StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
In de aanloop naar het grote springconcours bij Manege Oostmoer op Tweede Kerstdag, beleven manege-eigenaren Henk en Adrie Kieviet en hun medewerkers drukke tijden. Niet dat er op 'normale' dagen tijd is om achterover te leunen.

Persbericht Manege Oostmoer

In de aanloop naar het grote springconcours bij Manege Oostmoer op Tweede Kerstdag, beleven manege-eigenaren Henk en Adrie Kieviet en hun medewerkers drukke tijden. Niet dat er op 'normale' dagen tijd is om achterover te leunen, maar om het traditionele kerstevenement ook dit jaar weer heel speciaal te maken, wordt er extra hard gewerkt.

"We doen het graag hoor!", lacht Henk Kieviet. "De afgelopen 29 jaar hebben we Kerstmis als het ware gevierd met onze manegegasten, die overigens ook onze keuken op zo'n dag altijd goed weten te vinden! We vinden het belangrijk dat bij een groot evenement als het Kerstspringconcours alles nét zo vlotjes verloopt als bij onze wekelijkse wedstrijden."
"Elk weekend is er bij ons wel iets te doen, van FNRS pony- en paardenproefjes en zitcompetitie-voorrondes, tot KNHS-selectiewedstrijden. We zijn dus wel gewend aan een beetje drukte. Gelukkig kunnen we rekenen op een geweldig team van medewerkers, familie en vrijwilligers, óók op zo'n Tweede Kerstdag. In de loop der jaren is iedereen prima op elkaar ingespeeld geraakt en onze gasten hebben daar baat bij: zowel in de inrijd- en wedstrijdbakken als in de foyers lopen de zaken gesmeerd."

"Op 26 december 2008 beleven we dus ons 30e Kerstspringconcours", vertelt Henk. "Mijn broer Adrie verzint elk jaar een prachtig decor voor deze springwedstrijd. Niet alleen de grote binnenmanege wordt aangekleed met tientallen kerstbomen en andere decoraties, maar ook zorgt Adrie ervoor dat de entree en de binnenplaats geheel in stijl zijn."

"We hebben weer een lange startlijst. Van beginnende springruitertjes die soms nog onder begeleiding over hindernissen van 20-40 cm gaan, tot geoefende combinaties die moeiteloos 1.20 m springen. De ruiters en de dieren vinden het geweldig om in die aangeklede bak te springen. Het ruikt natuurlijk heerlijk, 't ziet er fantastisch uit en er klinkt een sfeervol muziekje op de achtergrond, wat wil je nog meer?"

"'s Middags gaan we van start met een klassiek parcours in diverse rubrieken voor pony's en paarden. 's Avonds hebben we een puissance-wedstrijd. Dat is een soort afvalrace, waarbij de deelnemers zich voor een steeds hogere hindernis geplaatst zien. De inschrijving sluit op vrijdag 19 december 2008", zegt Henk, "en zoals ieder jaar hebben we nu alweer een lange startlijst. Springruiters die zich alsnog willen aanmelden, kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0187-611242 of per e-mail: info@manegeoostmoer.nl."