StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Zaterdag 31 mei 2008 werd er tijdens het NK in Bergen op Zoom gestreden om de Nederlandse Kampioenstitel turnen bij de heren. Johan van Nimwegen van gymvereniging MH-SD werd 2e in de categorie junior II niveau 6 (3e divisie).

Persbericht MH-SD

Zaterdag 31 mei 2008 werd er tijdens het NK in Bergen op Zoom gestreden om de Nederlandse Kampioenstitel turnen bij de heren.

Johan van Nimwegen van gymvereniging MH-SD, uit Middelharnis, Sommelsdijk en Stad aan 't Haringvliet, werd 2e in de categorie junior II niveau 6 (3e divisie). Een titel om trots op te zijn, en dat is hij ook. Het ging niet vanzelf, want Johan traint gemiddeld 8 uur per week op de 6 wedstrijdtoestellen (Vloer, Voltige, Ringen, Sprong, Brug en Rek). Deze 2e plaats is dus de beloning van alle inspanningen, die hij overigens met plezier uit voert.

Naast het trainen assisteert Johan ook tijdens de lessen en zit hij in de jeugdcommissie van MH-SD.

Op zaterdag 14 juni 2008 organiseert MH-SD in samenwerking met de Product Groep Turnen Heren van het district Zuid Holland de Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen in De Staver in Sommelsdijk. Johan is niet alleen deelnemer op deze wedstrijd, maar hij is ook verantwoordelijk voor het opzetten en afbreken van de toestellen. Niet de normale toestellen die tijdens de gym- en turnlessen gebruikt worden, maar een speciaal toestellenpakket, welke ook tijdens EK's en WK's gebruikt wordt en die in containers aangevoerd worden. Maar liefst 239 jongens en heren doen aan deze wedstrijd mee tot op een zeer hoog niveau.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.mhsd.nl.