StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Martin Jongejan en John Lokken toonden beide goede vorm op het liefdadigheidstoernooi: Darts4life. Dit toernooi stond in het teken van het goede doel War Child, dat zich in zet voor kinderen in oorlogsgebieden.

Persbericht John Lokken
Zondag 16 maart 2008 - De Nieuwe Schans, Rozenburg

Martin Jongejan en John Lokken toonden beide goede vorm op het liefdadigheidstoernooi: Darts4life. Dit toernooi stond in het teken van het goede doel War Child, dat zich in zet voor kinderen in oorlogsgebieden. Uiteindelijk werd er een totaal bedrag van 6000 euro opgehaald voor dit goede doel.

Vele Nederlandse en lokale topdarters waren aanwezig op dit toernooi. Een kleine greep: Steve West, Dick van Dijk, Toon Greebe, Mareno Michels en Cor Ernst. Ook Martin Jongejan (Den Bommel), John Vlietland (Ouddorp) en John Lokken (Stad aan 't Haringvliet) streden om die felbegeerde titel in een totaal deelnemersveld van ongeveer 200 man. Vlietland moest al vroeg het veld ruimen; dit gebeurde in de groepsfase, waar hij tweemaal verloor (onder andere van Lokken) en uiteindelijk derde werd in een groep van vijf. De beste twee spelers uit de groep gingen door naar de knock-out fase en dus moest de Ranglijst aanvoerder van de Flakkeese Ranking het toernooi hier beëindigen.

Jongejan en Lokken behaalden beide de eerste plaats in hun groep en kwalificeerden zich voor de laatste 64. Jongejan moest het hier opnemen tegen voormalig Europees Jeugd Kampioen Dennis Labee. In deze partij een sterke Jongejan; hij won dan ook uiteindelijk deze partij. Bij de laatste 32 werd Jongejan een halt toegeroepen, na een zenuwslopende partij tegen de nummer veertien van de BDO ranking, Steve West uit Engeland. Jongejan verloor hier met 1-3, dit door het missen van dubbels op de cruciale momenten.

Lokken wandelde door naar de kwartfinale, waar hij moest spelen tegen Marcel Blik uit Den Haag. Blik speelde een sterke partij en mede door zijn geweldige ADO supportersgroep won hij deze partij met 3-1 in legs. Lokken toonde de gehele dag goede vorm, ook in zijn laatste wedstrijd toonde hij zijn goede doen en dit is een belangrijk iets, omdat hij in voorbereiding is voor de grote PDC toernooien, die in april gespeeld zullen worden in Antwerpen en Schiedam. Ook Jongejan zal aanwezig zijn op deze toernooien.

Het Darts4life toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Cor Ernst uit Rotterdam. Hij won in de finale van Marcel Blik met 5-1 en nam uiteindelijk 500 euro mee naar huis. Toon Greebe (Den Bosch) en Dennis de Winter (Vlaardingen) waren de verliezende halvefinalisten. Ria de Pan-Holleman won het damestoernooi ten koste van Ria Gerritsen. Het koppeltoernooi werd gewonnen door Dick van Dijk / Mareno Michels, na een spannende finale tegen Toon Greebe / Steve West.