StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Afgelopen zaterdag zijn de clubkampioenschappen bij MH-SD gehouden. Van de 600 leden zijn er ongeveer 120 leden die standaard aan wedstrijden mee doen.

Persbericht MH-SD

Afgelopen zaterdag zijn de clubkampioenschappen bij MH-SD gehouden. Van de 600 leden zijn er ongeveer 120 leden die standaard aan wedstrijden mee doen.

Deze leden betalen een kleine toeslag per maand, krijgen daarvoor op zaterdag extra wedstrijd training (voor elke wedstrijd) en worden standaard voor elke wedstrijd ingeschreven. Kinderen die geboren zijn in 1999 of eerder (en dus 8 jaar of ouder zijn) mogen aan officiële KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) wedstrijden mee doen. Het leuke van de clubkampioenschappen is dat ook kinderen vanaf 6 jaar (en sommige zelfs een paar maanden jonger) hieraan mee mogen doen.

Ouders, opa's, oma's, broers en zusjes mochten allemaal komen kijken en zorgden daardoor voor een gezellige en ontspannen sfeer, waardoor de meeste kinderen optimaal konden presteren en tevreden met een medaille naar huis gingen.

Gymvereniging MH-SD (afkorting van Middelharnis-Sommelsdijk) is DE gymvereniging van Middelharnis, Sommelsdijk en Stad aan 't Haringvliet. De vereniging is in de afgelopen 6 jaar gegroeid van ongeveer 200 leden naar een kleine 600 leden en daardoor de vereniging met het grootste aantal actief sportende leden op Goeree Overflakkee. Naast de gewone gym, conditie en bewegen op muziek lessen zijn er ook lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut en lessen voor kinderen met een handicap.

Gymlessen zijn heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van kinderen, daarom wordt er binnen de vereniging gestimuleerd, dat iedere leider een goede opleiding heeft en staan er veel (opgeleide) assistenten in de les, zodat alle kinderen veel kunnen leren.

Naast enorm veel meisjes gymmen er ook erg veel jongens bij MH-SD. Door de grote diversiteit van de lessen en de leuke springtoestellen (trampolines en airtumblingbaan) is het voor de jongens juist stoer om te mogen gymmen. Ook de gedisciplineerde en consequente aanpak in de les is zeer goed voor de ontwikkeling van deze opgroeiende jongens.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.mhsd.nl (hier kunt u ook de uitslag bekijken van de wedstrijden), mailen naar info@mhsd.nl of bellen naar 487513 / 487124.