StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
De overwinning van vorige week zit ons nog aardig in het hoofd. Dat kan ook niet anders want na de wedstrijd, onze eerste overwinning van het seizoen, was het onthaal bij het dorpshuis in de Voorstraat in ons dorp dan ook gigantisch.

Door Youssouf Masoubi - Al Sharab

De overwinning van vorige week zit ons nog aardig in het hoofd. Dat kan ook niet anders want na de wedstrijd, onze eerste overwinning van het seizoen, was het onthaal bij het dorpshuis in de Voorstraat in ons dorp dan ook gigantisch.
Zo zie je maar dat Mohammed bergen kan verzetten, want speciaal voor dit moment hadden ze ook nog Koningin Wilhelmina opgetrommeld. Het feest ging tot 's avonds laat door en ja, dat voel je wel, dat werkt nog even na.

Zo zitten we dan op 8 september met exact 11 jongens op de bank in de kleedkamer van SHO. Het is half negen en iedereen is moe, niet uitgerust, niet fit, maar wel erruug gezellig.
De eerste helft ging ook als een speer, voor SHO dan wel te verstaan... Na 4 eigen doelpunten en 5 goed gescoorde goals van SHO gingen we dan ook maar weer naar de kleedkamer. Even de zaken op een rijtje zetten.

Dan zie je de jongens en je vraagt wat er mis gaat, nou dat had ik dus beter niet kunnen doen. Mijn schrijfblok kreeg ik naar mijn hoofd, mijn potlood werd gebroken en ik werd de kleedkamer uitgezet. Ik kan de coach nog net horen zeggen dat de jongens dan maar gewoon plezier moeten gaan maken, er toch nog iets positiefs aan over moeten gaan houden.

Nou dat hebben ze gedaan hoor. Ze gingen voor de humor, het publiek en elkaar. De keeper voetbalde zelfs mee, zelfs na verzoek van de scheidsrechter of hij een beetje bij zijn doel wilde blijven, het antwoord is een kort en krachtig "NEE".
De lol zit er goed in en de tegenstander wilde wel meedoen maar wordt strak aan de leiband gehouden. Toch scoorde onze topscoorder Sjoerd ons enige doelpunt door een voortreffelijk uitgespeelde counter.

Keeper op middenveld
Ook de keeper is bij SNS D in deze wedstrijd compleet de weg kwijt.

En zelfs bij onze 2e uitval wordt door de grensrechter van SHO nog gevlagd voor buitenspel.Het was wel zo, maar ach, de man had het niet begrepen; ze stonden al voor met 18 – 1 dus wat maakt het dan nog uit...?

De doelpunten waren er veel, de supporters genoten ervan, er is veel gelachen. En de scheidsrechter, tja die heeft er geen plezier meer in gehad, maar dat komt omdat hij tot het einde toe serieus heeft gedacht dat het nog een echte wedstrijd werd.

Wat hebben we geleerd? Geen lastige vragen stellen aan pubers, ze breken je potlood. En altijd een fotograaf meenemen voor de mooie plaatjes.