StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
We zijn na een lange vakantie weer toe aan wat beweging, de spelers staan strak van de adrenaline. De kleedkamer is een chaos en staat bol van de herrie. Geen verschil te merken met voorgaande jaren.

Door Youssouf Masoubi - Al Sharab

We zijn na een lange vakantie weer toe aan wat beweging, de spelers staan strak van de adrenaline. De kleedkamer is een chaos en staat bol van de herrie. Geen verschil te merken met voorgaande jaren. Misschien dan in de toonhoogtes, want sommige hebben het vermogen om de hoge C te benaderen, terwijl andere op weg zijn een baard in de keel te krijgen.

Als deze uitgelaten troep dan eindelijk de galmende kleedkamer verlaat kan je even tot rust komen, een bak koffie, papier invullen (ja, ook hier heeft de bureaucratie toegeslagen). Na de formaliteiten, ga ik maar eens richting veld voor een laatste aanwijzing en gesprek.

Ik merk al snel dat het enthousiasme wat de spelers uitstralen, overslaat op de supporters die zich in drommen langs het veld hebben verzameld. De spandoeken scanderen de naam van Lesley Lock die dit seizoen niet meer zal meedoen. De supporters, spelers en ik bedanken hem voor de mooi tijden, acties en plezier, die we toch altijd beleefd hebben.

De nieuwe selectie heeft een vaste leider gekregen, Martijn van Rijen, al jaren een van de meest spraakmakende keepers van SNS is dit seizoen definitief aanvoerder van de D's.

Als de wedstrijd dan begint en Stellendam al snel de eerste aanval plaatst, blijkt dat SNS zich karig weert. Niet dat we al enige training vooraf hebben gehad, maar de 13 spelers zijn fit, fel en gedreven zoals altijd. Om een lang verhaal toch wat in te korten, de pauze begint met een beladen uitslag van 2-3. Dit geeft overigens heel goed de verhoudingen weer in het veld. We zijn nog zoekende naar de juiste opstelling. En een waar verhaal: De 2e helft is bij ons altijd beter. Na een paar lichte wijzigingen in de opstelling hebben we al na 20 minuten in de 2e helft de situatie behoorlijk omgedraaid, het is nu 5-3 en Stellendam moet achter de feiten aanhollen.
We zijn duidelijk de betere op het veld en dwingen dan ook veel kansen af. In de laatste 5 minuten breekt nog een keer Stellendam door en de eindstand van 5-4 is een feit.

Met het zweet op mijn hoofd, onder mijn oksels en op nog meer plaatsen waar ik nu geen opmerking over zal maken, dank ik de spelers, supporters, tegenstander en de scheidsrechter. Dit is een goed begin van een nieuw seizoen. Ik hoop dat het weer geweldig en een sportief seizoen word.