StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
SNS heeft in Achthuizen haar tweede overwinning in de KNVB-beker poule geboekt (4-2). Ondanks de winst gaat DBGC door naar de volgende ronde, omdat deze met 6-0 won van OFB.

Door Jan van Gurp

SNS heeft in Achthuizen haar tweede overwinning in de KNVB-beker poule geboekt (4-2). SNS kwam op voorsprong door Arjan Zondervan en FIOS maakte na een kwartier spelen de gelijkmaker. Jan Boeren bracht SNS weer op voorsprong, maar beide ploegen gingen rusten met een 2-2 gelijkspel doordat FIOS nogmaals wist te scoren. In de tweede helft scoorden Jan Boeren en Dennie van Druningen en brachten hiermee de eindstand op 4-2 en ondanks de winst gaat DBGC door naar de volgende ronde, het won met 6-0 van OFB.

FIOS liet na nog geen minuut spelen merken gevaarlijk te kunnen worden, maar men ging niet zorgvuldig met de kans om. Jan Boeren was gevaarljik voor SNS, maar zijn vrije trap ging recht op de doelman van FIOS. Jan Boeren was opnieuw gevaarlijk en ditmaal had de keeper hem niet klem en kon Arjan Zondervan van dichtbij de 0-1 laten aantekenen. Na een kwartiertje spelen kwam FIOS op 1-1 door een fout achterin van Robbert Melaard.
SNS was iets beter deze wedstrijd en had ook de meeste kansen, maar op sommige momenten liet FIOS ook wel wat zien. Jan Boeren was ditmaal wel gelukkig in de afronding en tekende dan ook voor de 1-2 voorsprong na een schot van Dennie van Druningen. Tien minuten voor rust werd het 2-2. Ondanks het vlaggen van Geert Bevaart werd het doelpunt goedgekeurd. Arjan van Gurp wilde gaan rusten met een voorsprong, maar zijn schot belandde op de lat.

In de tweede helft had SNS opnieuw de meeste kansen en Jan Boeren wist dan ook opnieuw te scoren en zo kwam SNS dus opnieuw op voorsprong. Dennie van Druningen, Gerard van der Klei (schot op de paal) en Robbin Arensman waren dichtbij een doelpunt, maar slaagden hier niet in. Later was het eerstgenoemde die twee minuten voor het einde van de wedstrijd de 4-2 eindstand binnenschoot.

DBGC gaat door in deze poule. De ploeg uit Oude-Tonge won alledrie haar wedstrijden, waar SNS twee keer winnend het veld afstapte. DBGC - SNS eindigde dinsdag 21 augustus in een onterechte 3-2 overwinning voor DBGC, want SNS had de meeste kansen en stond tien minuten voor tijd nog voor met 2-1.
Maar de eerste wedstrijd van de competitie aanstaande zaterdag tegen Simonshaven (thuis), is belangrijker dan de KNVB-beker.