StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Afgelopen zaterdag, 30 juni 2007, zijn 10 leden van MH-SD geslaagd voor de Junior Assistenten Cursus (niveau 1). De afgelopen maanden hebben de 10 cursisten 19 verschillende lesgeefopdrachten gedaan in de gymles

Door Elco Kievit

Afgelopen zaterdag, 30 juni 2007, zijn 10 leden van MH-SD geslaagd voor de Junior Assistenten Cursus (niveau 1). De afgelopen maanden hebben de 10 cursisten 19 verschillende lesgeefopdrachten gedaan in de gymles. Deze opdrachten varieerden van springen over de kast tot zwaaien aan de rekstok. De cursus is begeleid door Elco Kievit en Ellen van den Doel. Het resultaat van deze cursus is dat de kersverse assistenten het YOUR TURN t-shirt, een VVV bon en natuurlijk een diploma krijgen.

De junior assistenten mogen onder begeleiding kleine lesgeefopdrachten uitvoeren tijdens verschillende gymlessen. Op deze manier kan er al op jonge leeftijd ervaring op gedaan worden met het lesgeven. De Junior Assistenten Cursus is een nieuwe opleiding van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) in het kader van het YOUR TURN project. Het doel van dit project is om het lokale vrijwilligerswerk onder jeugd te stimuleren en hen mee te laten denken en in te zetten voor de eigen vereniging.

Binnen YOUR TURN zijn drie belangrijke elementen. Zo is het streven om de jeugdparticipatie in bestuurskaderfuncties te verhogen. Daarin wordt de jeugd gestimuleerd een jeugdcommissie op te zetten. Tijdens lessen en trainingen is het de bedoeling jeugd warm te laten lopen voor sportkaderfuncties door ze op een speelse manier kennis te laten maken met assisteren. Tenslotte is een belangrijk doel om verenigingsbesturen op te roepen jeugd actief te betrekken bij het uitvoeren van taken in de vereniging.

Vanaf 10 jaar kan er gestart worden met de Junior Assistenten Cursus. Het vervolg op deze cursus is de niveau 2 opleiding voor Assistentenleider, deze kan vanaf 14 jaar gevolgd worden. Daarna volgt de niveau 3 opleiding tot Leider, hiermee mag men zelfstandig een groep lesgeven, deze cursus kan gevolgd worden vanaf 16 jaar.

De geslaagden voor de Junior Assistenten Curus zijn: Annelies Pille, Corné Troost, Jodie Reuter, Jorieke Kamp, Joyce van Oudenaren, Leanne Heij, Lonneke de Boer, Nikki Reuter, Sherida Alberga en Tirza Izelaar.