StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Afgelopen zaterdag (9 juni 2007) werd op de thuishaven van SNS, Sportpark Den Berg, de laatste finaledag om de Ons Eiland Cup gespeeld. De cup werd gewonnen door Flakkee die met 4-2 won van Stellendam. WFB werd derde.

Door Jan van Gurp

Afgelopen zaterdag (9 juni 2007) werd op de thuishaven van SNS, Sportpark Den Berg, de laatste finaledag om de Ons Eiland Cup gespeeld. De cup is gewonnen door Flakkee (4-2) en in de wedstrijd om de derde plaats wist WFB te winnen (4-0).
Dit was het laatste seizoen van de Ons Eiland Cup vanwege de ontbrekende motivatie bij enkele Flakkeese clubs.

Voor beide wedstrijden werd gestreden om de penaltybokaal. Dit werd gedaan in twee catogoriën: zes tot en met negen jaar en van tien tot en met dertien jaar. In de eerste categorie wist Tom Sleewunhoek (WFB) te winnen en in de andere was dat Rick Hokke van Den Bommel. Daarna streden beide jongens om de algehele winnaar en dit werd Tom.

DBGC - WFB
In de wedstrijd tussen DBGC en WFB waren de hoogtepunten schaars. In de beginfase creëerden Beide ploegen wel een paar kleine kansjes, maar hier wisten beide doelmannen wel raad mee.
De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Jan Fokker.
DBGC miste een groot aantal spelers en dit was ook te merken in de wedstrijd.

Tien minuten voor rust kwam WFB op voorsprong door een vrije trap van Michel van Werkhoven.
Na de rust waren in de beginfase Micha Moerenhout en Simon Bremer van respectievelijk DBGC en WFB gevaarlijk, maar dit leverde geen doelpunten op. Het was lang wachten op het tweede doelpunt van de wedstrijd, tien minuten voor tijd ging van Dam alleen op de keeper af en hij faalde niet, 2-0. WFB kende met twee doelpunten in de laatste minuten een goede slotfase, Michel van Werkhoven en Simon Bremer waren verantwoordelijk voor de doelpunten en dus werd WFB derde.

Stellendam - Flakkee
In de finale tussen Stellendam en Flakkee, die onder leiding stond van dhr. Yusuf Durgunsu, werd al na vijf minuten het net gevonden door Patrick Verolme van Flakkee.
De ploeg uit Middelharnis was in de eerste helft iets sterker als WFB, maar er werden door beide ploegen haast geen kansen gecreëerd. Alleen Patrick Verolme en Tim-Erik Roos, beiden van Flakkee, waren nog even dichtbij.

Na de theepauze kwam Flakkee opnieuw goed uit de startblokken, via kansen van onder andere Gerwin van de Nieuwendijk. Na tien minuten spelen viel dan ook de 2-0, die van de slof kwam van Tim-Erik Roos.
Stellendam bracht nog geen vijf minuten later de spanning terug in de wedstrijd, na een doelpunt van Peter Moerkerken. Maar Stellendam kon dit niet doordrukken en Flakkee vergrootte de voorsprong via Jeremy Rens.
Opnieuw kwam Stellendam dichterbij door een doelpunt van aanvoerder Kees Melissant, maar drie minuten later besliste Peter van de Oudenaren de wedstrijd in het voordeel van Flakkee en dus ging de beker mee naar Middelharnis.

Flakkee heeft de Ons Eiland Cup gewonnen
Flakkee heeft de laatste Ons Eiland Cup gewonnen