StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Twee weken na de keepersdag bij Heerjansdam, werd ditmaal het Ouddorpse WFB aangedaan door de stichting Topkeepers.nl. Keeper Aron Huizer van SNS was ook aanwezig.

Door Jan van Gurp

Twee weken na de keepersdag bij Heerjansdam, werd ditmaal het Ouddorpse WFB aangedaan door de stichting Topkeepers.nl. Keeper Aron Huizer van SNS was ook aanwezig.

Het zonnetje scheen op "Sportpark de Kruus", dus kon er lekker gezweet worden door de mannen. Nadat de keepers zich aangemeld hadden, werd er zoals altijd begonnen met een openingswoord. Eerst kwam meneer 't Mannetje, de voorzitter van gastclub WFB, aan het woord. Die gaf de microfoon door aan de voorzitter van Topkeepers, Johan van Oostenbrugge. Natuurlijk kon ook de burgemeester van Goedereede, mevrouw van de Velde, niet ontbreken op deze mooie dag. Ook de man die deze dag de hoofdsponsor was, Cees Olierook, kwam aan het woord.

De keepers stonden te trappelen om te beginnen, en begonnen dan ook met een warming-up onder leiding van hoofdkeeperstrainer Arie Vernooy.
Nadat iedereen warm was, werd begonnen met de spelonderdelen. De keepers werden getest op hun uittrap, uitgooi, spelvoortzetting, verwerken van de terugspeelbal en natuurlijk werd er ook gedoken.

Hiervan krijg je honger en dus werden er broodjes uitgedeeld.
Daarna was het tijd voor de demo, eerst met de doelmannen afkomstig van Flakkee. En even later kwam er in de persoon van Joost Terol een echte profkeeper zijn kunsten vertonen. Terol speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Sparta Rotterdam. Hij liet een paar spectaculaire reddingen zien, waarvan de jongens en meiden zichtbaar genoten.

Ook werd er nog gestreden om een beker, in de keepersoorlog, waarin twee doelmannen tegen elkaar spelen en bij elkaar moeten scoren. De winnaars van de bekers:
F: Marc Poppelier (Flakkee)
E: Stefan Kraan (Alphense Boys)
D: Thom Poppelier (Flakkee)
C: Stefan Monte (Hellevoetsluis)
B: Dennis van Toledo (SC Voorne).

Dit was alweer het laatste onderdeel van de keepersdag en zoals een oud gezegde luidt: "De tijd vliegt wanneer je het leuk hebt!"