StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Gymvereniging MH-SD, waar voormalig DOTO ook deel vanuit maakt, is van 25 t/m 30 april 2007 naar het Europees Kampioenschap turnen voor dames en heren geweest. Het EK vond plaats in de RAI in Amsterdam.

Door Elco Kievit

Gymvereniging MH-SD, waar voormalig DOTO ook deel vanuit maakt, is van 25 t/m 30 april 2007 naar het EK turnen voor dames en heren geweest. Het EK vond plaats in de RAI in Amsterdam. Een van de hallen van de RAI was ingericht als promodorp met allerlei stands.

MH-SD is door de KNGU benaderd om in het promodorp een springdorp te organiseren. Dit verzoek is met veel enthousiasme ontvangen, want van de 1200 gymverenigingen die Nederland telt is MH-SD dus uitgekozen. De ervaring die gymvereniging MH-SD heeft opgedaan met het organiseren van de Springdagen de afgelopen jaren kwam mooi van pas tijdens de organisatie voor het springdorp. Het springdorp lag dan ook vol met allerlei leuke springtoestellen.

Er lagen 4 airtumblingbanen, een springvlak van 49 m², een dubbele mini-tramp, het airlandingsvlak, 2 grote tuintrampolines, verschillende kleine tuintrampolines en een mini-trampoline. Op deze toestellen konden bezoekers van het EK turnen voor en na de wedstrijden komen springen.

Er waren zelfs veel enthousiastelingen die tijdens de wedstrijden ook kwamen springen. Zowel jong als oud leefde zich helemaal uit op alle springtoestellen en lieten hun kunsten zien. Zelfs de topturnsters en turners van landen zoals Portugal, Italië, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, etc. konden de verleiding niet weerstaan om te springen.

het team
Het team van MH-SD.

De meeste buitenlandse deelnemers van het EK hadden dan ook nog nooit een airtumblingbaan gezien, laat staan er op gesprongen. Om het springdorp veilig te maken was er iedere dag leiding van MH-SD aanwezig. Een aantal hiervan kwam één dag helpen en anderen bleven overnachten in een hotel in Amsterdam. Een zeer geslaagd evenement dus!

De meeste toestellen die in het springdorp aanwezig waren zijn ook te huur, zoals 2 airtumblingbanen, airlandingsvlak, grote trampoline, 2 mini-trampolines, dubbele mini-trampoline en een geluidsinstallatie. Kijk voor meer informatie over verhuur op www.mhsd.nl onder de knop "VERHUUR".