StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Ruim een maand geleden werd begonnen met het koppelen van allerlei wedstrijden op Manege Oostmoer aan een goed doel: het 'Brooke Hospital for Animals'. Deelnemers kunnen geld ophalen voor deze stichting, die ervoor zorgt dat werkpaarden en –ezels in derdewereldlanden een beter leven krijgen.

Persbericht Manege Oostmoer

Ruim een maand geleden werd begonnen met het koppelen van allerlei wedstrijden op Manege Oostmoer aan een goed doel: het CBF-goedgekeurde 'Brooke Hospital for Animals'. Deelnemers kunnen in maart en april aan de hand van een sponsorformulier geld ophalen voor deze stichting, die ervoor zorgt dat werkpaarden en –ezels in derdewereldlanden een beter leven krijgen.

"Er zijn al héél wat formulieren meegenomen vanuit de kantine", zo vertelt Erwin Struik, horecamedewerker van Manege Oostmoer. "Kinderen én volwassenen zijn enthousiast over de actie. Hier op de manege is allerlei informatie over Brooke Hospital te vinden. Het spreekt aan! Kinderen zijn geïnspireerd geraakt en hebben bijvoorbeeld van de website van Brooke Hospital informatie voor hun spreekbeurt of werkstuk gehaald. En sommige volwassenen die níet meedoen aan een wedstrijd wilden tóch geld ophalen voor Brooke Hospital. Die zijn gewoon een heleboel collega's en vrienden langsgegaan om geld op te halen, geweldig toch? Zaterdag 5 mei is de allerlaatste datum dat er formulieren en geld ingeleverd kunnen worden. Dan begint het grote tellen! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, dat wordt op zaterdag 12 mei bekendgemaakt!"

Anky van Grunsven & Yvonne Kroonenberg
"Erg leuk dat we Elly Mulder-Hanse en Francis Rietveld bereid hebben gevonden om de afwikkeling van de actie onder hun hoede te nemen", zo vult organisator Myra Lugthart aan. "Elly en Francis zijn beiden enthousiaste amazones, die Brooke Hospital een warm hart toedragen. Bovendien zijn zij gekwalificeerde FNRS-juryleden, die straks 'streng doch rechtvaardig' op de prijsuitreiking zullen toezien. En die prijsuitreiking? Dat wórdt wat! Want er is zóveel te winnen voor degenen die geld voor Brooke hebben opgehaald! Alle potentiële sponsors die we hebben benaderd, zeiden meteen volmondig 'ja' op de vraag om prijzen ter beschikking te stellen! Zo zijn er allerlei ruitersportartikelen te winnen, van dekens en schabrakken tot halsters en poetssetjes. We hebben racebanen te vergeven, een MP3-speler, borduurbonnen, maar liefst 10 vrijkaarten voor Beach 2007 op 2 juni a.s., zilveren sieraden en een Pandora®-armband, een flínke waardebon van een brilcentrum, bonnen voor persoonlijk bedrukte items en een héleboel cadeaubonnen om vrij te rijden bij Manege Oostmoer. Als klap op de vuurpijl hebben ook Brooke Hospital-ambassadeurs Anky van Grunsven en Yvonne Kroonenberg gereageerd op onze oproep! Zij hebben respectievelijk gesigneerde dekjes en gesigneerde boeken toegestuurd!"

"Tientallen prachtige prijzen te vergeven dus, maar het allermooiste is toch wel dat we straks met z'n allen een bedrag aan Brooke Hospital kunnen overhandigen en daarmee een heleboel paarden en ezels gaan helpen!", lacht Myra. "Ik kan me voorstellen dat mensen willen opzoeken wáár Brooke Hospital nu eigenlijk voor staat. Diegenen verwijs ik graag naar de website van de TROS, daar staan indringende documentaires op van Martin Gaus, óók ambassadeur van Brooke Hospital. Uiteraard is op de eigen website, www.brooke.nl, óók veel informatie te vinden! Ik nodig álle ruiters en amazones van Manege Oostmoer van harte uit om alsnog of steeds opnieuw mee te doen aan de actie, want wat is er nu fijner dan je met je gezonde paard of pony in te zetten om een ziek of gewond paard of ezeltje in een derdewereldland te helpen!"