StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Ploeg van trainer Jim Raaijmakers weet vele kansen niet te benutten. SNS wist tegen Zuidland niet om te gaan met de vele kansen, maar incasseerde wel een doelpunt. Dit leidde tot de 1-0 nederlaag tegen vv Zuidland.Logo SNS

Door Jan van Gurp

SNS was de betere van de wedstrijd en had zoals gezegd veel kansen op een doelpunt, maar wat SNS naliet wist Zuidland wel te doen: scoren. Dit verlies betekent dat SNS is gezakt naar de zesde plaats. Bij winst bleef SNS op de vijfde plaats, die rechtgeeft op promotiewedstrijden, staan. Theoretisch is er nog kans op het behalen van promotiewedstrijd, maar hiervan is SNS afhankelijk van de tegenstanders en SNS krijgt zelf kampioen Zinkwegse Boys op bezoek.

SNS starte voortvarend in de eerste helft en was veel feller dan de Zuidlanders. Onder andere Arie-Jan Arensman en Arjan Zondervan waren gevaarlijk voor de ploeg van trainer Jim Raaijmakers, maar er werd niet zorgvuldig met de kansen omgegaan. Naarmate de wedstrijd vorderde, verslechterde het spel van SNS, en ook de kansen werden minder. Zuidland daarintegen kwam steeds beter in de wedstrijd en de openingstreffer kon dan ook niet uitblijven: een vrije trap van Zuidland, na een half uur spelen, werd verkeerd beoordeeld door doelman Jan van Asperen en de bal werd binnengetikt door vv Zuidland.

SNS - Zuidland

SNS kwam na rust goed uit de startblokken en kreeg al binnen een minuut de kans op de gelijkmaker, maar de doelman van Zuidland hield de bal uit het doel. Er waren nog meerdere kansen voor SNS in de beginfase van de tweede helft: Arjan van Gurp was er goed door na een slimme pass van Jan Boeren, maar de doelman van Zuidland stond opnieuw in de weg. Nog geen minuut later had Jan Boeren na een corner het doel kunnen vinden, maar hij raakt de bal verkeerd en in tweede instantie schoot Peter Vroegindeweij hoog over.
Zoals eerder vermeld, sprong SNS slordig om met de kansen die men kreeg en ook uit een vrije trap, net voor het einde van de wedstrijd, wist men het net niet te vinden. De scheidsrechter (den Breejen) gaf veel gele kaarten in deze wedstrijd.